Українські розробники знову серед кращих: Створено мобільний додаток для людей із вадами слуху

  • 26 ноября, 10:40
  • 4246
  • 0

Засновник і директор компанії "Технології для людей" Віталій Потапчук повідомив, що українським розробникам вдалося створити унікальний продукт, що дає змогу людям із вадами слуху долати бар'єри під час комунікації з людьми зі здоровим слухом.Про це пише видання "Depo.ua".

Ще коли він був дитиною зі зниженим слухом, Потапчук не раз відчував проблеми спілкування, тому, коли отримав освіту програміста, почав працювати над створенням продукту, що допоміг би нівелювати дискомунікацію.

"Мені відомо, як це, коли тебе чують, тим більше в дитинстві, коли ти тільки починаєш формувати комунікативні навички. Тому я завжди хотів, щоб мій винахід допомагав усім, хто зіткнувся із будь-якими проблемами слуху", — зазначає Віталій.

У 2015 році з'явився додаток BeWarned, який об'єднав дуже широкий функціонал, корисний для українців з вадами слуху. Додаток Dance  допомагає людям із порушеннями слуху відчути музику, Connect дозволяє спілкуватися з людьми зі здоровим слухом за допомогою розпізнавання і синтезу мови з подальшим перетворенням в текст і навпаки (що особливо корисно для тих, хто не володіє мовою жестів, але має порушення слуху), SoundMonitor аналізує звуки навколо і попереджає користувача про можливу небезпеку.

Ще однією розробкою, якою пишаються в компанії, є мобільний додаток "Перекладач МЖ" ("Перекладач мови жестів", — ред.). Завдяки йому люди з вадами слуху різного ступеня забезпечуються цілодобовим доступом до перекладача мови жестів і мають можливість повноцінно спілкуватися — отримувати інформацію з перекладом на мову жестів, брати участь в онлайн-семінарах, конференціях тощо. Тут же, навіть не маючи доступу до інтернету, можна викликати екстрені служби допомоги, і додаток автоматично відправить геолокацію користувача з вадами слуху з приміткою, що сталося.

Розробники також запропонували продукт для бізнесу і держустанов. Мова про програмне забезпечення Connect PRO — це сервіс, що дає можливість людям із вадами слуху спілкуватися без бар'єрів.

Спілкування можливе в цілодобовому режимі і відбувається за допомогою онлайн-перекладачів мови жестів. Якщо людина не володіє мовою жестів, то вона може спілкуватися за допомогою миттєвих повідомлень: додаток трансформує текст в голос і навпаки. Подвійне шифрування забезпечує повну конфіденційність спілкування.

"За час роботи ми вже надали програмне забезпечення більш ніж 150 закладам. Це лікарні, центри надання адміністративних послуг, банки тощо. Тепер люди з вадами слуху можуть отримати там консультацію за допомогою перекладача, не потерпаючи, що їх знову хтось не зрозуміє", — повідомив Віталій Потапчук.

Він запевнив, що всі програми доступні в Google Play або AppStore і на сьогоднішній день мобільний додаток "Перекладач МЖ" використовують вже тисячі осіб з порушенням слуху.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все