Українські Стартапи Підкорюють CES 2019

  • 20 марта, 08:44
  • 4036
  • 0

У Лас Вегасі стартувала міжнародна виставка Consumer Electronics Show (CES) 2019. Щорічно, регіональний фонд Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), компанія Concepter та українська асоціація венчурного та приватного капіталу (UVCA) надає підтримку українському павільйону на CES. Цього року було обрано шість компаній, які презентують українську тех індустрію в Лас Вегасі – серед них фіналіст IT Arena Startup Competition – FunLight. Дізнаймося, які ж продукти представлені на найбільшій світовій технологічній виставці.

Funlight – український стартап, проектом якого є інтерактивний VR атракціон. FunLight дозволяє поринути у 15-хвилинну подорож світом віртуальної реальності. Відвідувачі можуть обрати один з кількох сценаріїв та стати частиною гри з доповненою реальністю без VR окулярів. Наразі ця інтерактивна пригода доступна в Києві, у торговому центрі Lavina Mall.

Rawr  –  розумний нашийник, який дає змогу залишатися на зв’язку з вашим домашнім улюбленцем незалежно від відстані. Окрім того, Rawr дає можливість слідкувати за безпекою та здоров’ям вашої тваринки: він моніторить активність, дозволяє встановлювати цілі активності та інше. Rawr також обладнаний датчиками температури та вологи, які надсилають сповіщення, про те, чи не спекотно, або ж холодно вашому улюбленцю.

Flasty  – цей український стартап привіз на CES харчовий 3D принтер – CHOCOLA3D. В якості “чорнила” принтер використовує шоколад, тісто, м’ясо та інші продукти. ЦІльовою аудиторією Flasty в основному є кафе та ресторани. Зараз принтер доступний за ціною $ 1600, проте вартість буде знижено, після того як розпочнеться масове виробництво продукту. 

Nuka – вічні канцтовари: нотатник та олівець, які служитимуть вам завжди. Нотатник зроблений з синтетичного водостійкого паперу. Для записів можна використовувати звичайну ручку, а стерти написане вдасться за допомогою звичайного антисептика. Олівець, який йде в комплекті з блокнотом, не потрібно заточувати чи оновлювати стрижень, а також він з легкістю кріпиться до записника за допомогою вбудованого магніту. Вражає також те, що команда Nuka складається з 16-річних школярів!

Photon Light Module System – портативна фотостудія, яка допомагатиме фотографам-початківцям та власникам онлайн-магазинів. Коробка з вбудованим освітленням спростить процес фотозйомки та допоможе зекономити витрати на освітлювальне обладнання.

Jollylook  –  аналогова фотокамера зроблена з картону. Jollylook нагадує вінтажну камеру, яка миттєво друкує фото, проте вона повністю зроблена з вторинно переробленого паперу та картону. Це чудовий подарунок для дітей, які починають цікавитись фотографією. Минулого року продукт зібрав $377,429 на Kickstarter.


Серед інших українських стартапів, які демонстрували свої продукти на CES 2019, були також Petcube та PIX Backpack. Petcube представив нові продукти Petcube Play 2 та Petcube Bites 2, оснащені лінзами з кутом огляду 180 градусів та вбудованим голосовим асистентом від Amazon – Alexa.


Теги: ces 2019 funlight
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий