Українські ІТ компанії зібрали у перші дні війни 710 млн грн на потреби країни

  • 11 марта, 12:51
  • 3797
  • 0

ІТ індустрія України, яка є третьою за обсягом експортних доходів країни, продовжує працювати та фінансово підтримувати ЗСУ та державу загалом.

Logo 
Description automatically generated with low confidence

За даними Асоціації IT Ukraine, лише за перші 10 дні війни українські ІТ компанії сплатили*: 

  1. 352 млн грн на гуманітарні цілі 

  2. 183 млн грн податків авансом

  3. 175 млн грн на підтримку ЗСУ

«ІТ галузь України успішно пристосувалась до роботи в нових умовах завдяки заздалегідь підготовленим планам дій бізнесу в екстремальних ситуаціях. Першочерговим пріоритетом індустрії є люди, тому компанії спрямовують великі ресурси на підтримку армії і гуманітарні проекти. ІТ фахівці з військовим досвідом приєднались до ЗСУ і ТРО, а ті з них, хто поки що не взяв зброю в руки - захищають країну на кібер-фронті, працюють на своїх робочих місцях та забезпечують надходження валюти до державного бюджету. Таким чином кожний робить свій внесок у нашу перемогу», - зазначає Костянтин Васюк, виконавчий директор, Асоціація IT Ukraine.

Окрім фінансової допомоги, ІТ компанії підтримують численні волонтерські ініціативи, зокрема: збір коштів за кордоном, постачання загонам тероборони медикаментів, засобів захисту та комп’ютерного обладнання, підтримку лікарів, створення онлайн платформ для волонтерів тощо. 

* згідно опитування компаній, які є членами Асоціації IT Ukraine, найбільшого професійного об’єднання українських сервісних та продуктових компаній, які разом акумулюють 50% усіх експортних надходжень ІТ-індустрії в Україні та об’єднують 27% українських ІТ-фахівців.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все