Українські ІТ-викладачі отримають гранти на суму 10 тисяч доларів

  • 5 ноября, 14:16
  • 3909
  • 0

5 викладачів ІТ-дисциплін в університетах отримають фінансування від SoftServe для оновлення чи створення власного технічного курсу. Грантовий фонд у 10 тисяч доларів буде розподілено порівну між 5-ма найкращими проєктами в рамках ініціативи «Освітні гранти» від ІТ-компанії SoftServe.

Фіналістами стали 5 викладачів з НУ «Львівська Політехніка», Чернівецького національного університету, Криворізького державного педагогічного університету та Запорізького національного університету. У межах проєкту викладачі з майже 50 українських університетів подали 84 заявки. Вони стосувалися оновлення та створення курсів з інтернету речей, великих даних, економетріки, UX/UI дизайну, управління ІТ-проєктами, машинного навчання, дизайн мислення у проєктуванні застосунків та інші.

Журі з внутрішніх експертів компанії оцінювало курси за такими критеріями, як інноваційність ідеї, її цілісність та масштабованість, регіональна складова та навчання студентів компетенціям, потрібним на реальних проєктах. Оцінювання відбувалося у кілька етапів – прийом заявок, оцінка проєктів на основі конкурсної анкети та інтерв’ю з викладачами, чиї ідеї отримали найбільшу кількість балів.

«Цього року SoftServe вперше провів грантовий конкурс для викладачів університетів. Нашим завданням було знайти викладачів-новаторів, підтримати їхні ідеї та допомогти з їх втіленням. Адже ми прагнемо зробити українську ІТ-освіту конкурентною глобально. І це можливо досягнути тільки у тісній співпраці між ІТ-компаніями та освітянами», — коментує Галина Даців, віце-президентка з питань розвитку та навчання у SoftServe.

Частина модернізованих та нових програм стартує вже цього року. Наступного їх стане ще більше, оскільки компанія планує продовжити конкурс та провести новий вже у першій половині 2022.

Про проєкт

«Освітні гранти» - це унікальна програма SoftServe для викладачів університетів, вперше запущена у 2021 році. Вона передбачає грошову підтримку викладачів для розробки нового або оновлення існуючого технічного курсу, що викладаються в рамках таких спеціальностей як: прикладна математика, інженерія програмного забезпечення, комп’ютерні науки, інформаційні системи та технології, комп’ютерна інженерія, кібербезпека, прикладна лінгвістика тощо.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все