Українська делегація не змінила планів щодо поїздки на Web Summit, CEO якого звільнився через скандал

  • 25 октября, 11:01
  • 3859
  • 0

Хайтек-конференція Web Summit цього року опинилася в центрі скандалу через двозначний твіт свого засновника Педді Косгрейва про війну в Ізраїлі. Через цей резонанс та шкоду бренду Косгрейв пішов з посади CEO конференції.

Після цього в Ukrainian Tech Ecosystem повідомили, що українська делегація після аналізу ситуації довкола Web Summit вирішила не змінювати планів щодо відвідування конференції. При цьому, учасників делегації українська Мінцифри шукала ще у серпні 2023-го, а про можливе скасування поїздки раніше не оголошували.

Що відбулось з CEO Web Summit?

  • Web Summit має пройти у Лісабоні 13-16 листопада 2023 року. Це — центральна подія для інвесторів та стартапів, очікується, що кількість учасників цього року може сягати 70 000 людей. Але вона опинилась у центрі репутаційного скандалу через висловлювання її засновника.
  • Після атаки на ізраїльську територію, вбивства цивільних та взяття заручників, Косгрейв опублікував у Twitter (тепер X) пост, який натякає на підтримку Палестини у цій війні. Там наводяться цифри загиблих з обох боків за останні роки (але без урахування останньої атаки ХАМАС), без засудження атаки або ж слів на підтримку постраждалим ізраїльським цивільним. Крім цього, Косгрейв звинуватив Ізраїль у «воєнних злочинах».
  • Ці твіти Косгрейва обурили значну частину хайтек-спільноти. Деякі спікери скасували свої виступи, а великі венчурні фонди — свою участь. Гаррі Тан з Y Combinator, партнер Sequoia Capital Раві Гупта оголосили, що не приїдуть. Від участі відмовились Alphabet, Meta, Amazon та Intel.
  • Косгрейв, зважаючи на масове збурення своїми висловлюваннями, публічно вибачився, але цього виявилося недостатньо, щоб виправити негативний ефект від його попередніх оцінок. Через таку ситуацію Косгрейв звільняється із посади CEO конференції.

Що відбувається з українською делегацією?

  • Як повідомили в Ukrainian Tech Ecosystem, після відставки СЕО Web Summit, українська делегація їде на Web Summit. Там зазначали, що їм «було складно прийняти це рішення після контроверсійних заяв СЕО Web Summit Педді Косгрейва в соцмережах про конфлікт на Близькому Сході».
  • До цього спільнота Ukrainian Tech Ecosystem ніяк не коментувала ситуацію та за період, поки розгорався скандал довкола Косгрейва, проте опублікувала два дописи щодо майбутньої участі української делегації у конференції.
  • До складу національної української делегації на Web Summit 2023 увійдуть 8 скейлапів та 16 стартапів, вони представлятимуть власні розробки та весь технологічний сектор України.

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все