Українське IT готується до нової економічної епохи, що можна порівняти зі "стрибком тигра"

  • 26 мая, 16:43
  • 3779
  • 0

За даними, оприлюдненими на українсько-польській конференції з питань співпраці в сферах IT, фінтех та ICT, організованій Польським агентством з інвестицій і торгівлі (PAIH) та Посольством Польщі в Україні, український IT-сектор показав зростання на 5,8% у 2022 році. За рівнем розвитку IT-девелоперів він посів друге місце в Центральній і Східній Європі, випереджаючи багато інших країн.

Гжегож Ошаст, член правління Польської агенції інвестицій і торгівлі, зазначив: «Україна готується до економічного "стрибка тигра", який колись здійснила Польща. Україна має величезний потенціал у сфері цифрових технологій, який можна порівняти з майбутнім зростанням будівельної галузі. Цей стрибок у майбутнє стане можливим завдяки IT-галузі».

Ростислав Дюк, голова Української асоціації фінтех- та інноваційних компаній, відзначив, що 70% українських фінтех-компаній досягли точки беззбитковості і знаходяться на етапі масштабування. Більшість українських IT-компаній також проявляють інтерес до глобальних ринків. 

За його словами, серед ключових напрямів співпраці українського й польського IT-бізнесів — трансформація та цифровізація пріоритетних секторів, створення нової інфраструктури. У процесі відновлення фінтех може відіграти роль драйвера завдяки розробці краудфандингових платформ, акселераторам, платформам доступу до фінансів, додав Ростислав Дюк.

«IT показав неймовірну резистентність із початком війни та був єдиним сектором, який показав зростання на рівні майже 6%. Цього року експорт IT-послуг знизився на 15–16%. Загалом за останні 15 років IT-індустрія зросла в 115 разів, щорічне зростання складало 20–25%», — розповіла Оксана Миронько, керівниця департаменту комунікацій Європейської бізнес-асоціації.

За даними Костянтина Магалецького, віцепрезидента асоціації IT-Ukraine, оцінка місткості української Tech Ecosystem value у 2022 оці сягнула 23,3 млрд євро та зайняла друге місце після Польщі, потенціал екосистеми якої оцінено в 36,8 млрд євро.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все