Український IT-аутсорсинг може сильно постраждати через скорочення в американських компаніях

  • 29 марта, 16:40
  • 3777
  • 0

Українські IT-фахівці, які працюють на аутсорсингу, можуть втратити роботу через скорочення в компаніях-замовниках у США. Про це розповів SPEKA співзасновник платформи для пошуку роботи Jooble Роман Прокоф'єв.

Як зазначив Прокоф'єв під час виступу на івенті «Як трансформується український IT-сектор під час війни?», аутсорсингові компанії з України, які працюють на ринку США,  складають значну частку IT-експорту. Й скорочення, що відбуваються в американських компаніях, незабаром позначаться й на українських фахівцях. 

«Ми бачимо падіння пропозицій з США на десятки відсотків. Великі скорочення, зменшення бюджетів — все це повпливає на український аутсорс. Наразі приблизно 5% закордонних компаній очікують на рецесію та готуються до поганих часів, тому обережніше планують свої витрати», — зазначив Прокоф'єв.

Співзасновник Jooble також порівняв майбутнє українського аутсорсингу з глобальною фінансовою кризою 2008 року. 

«Тоді багато експертів також не вірили, що криза дійде до України. І я бачу, що тенденція повторюється. В США вже йдуть сильні зміни — тому, поки є запас часу, українським компаніям варто підготуватися», — підкреслив Прокоф'єв.

Також фахівець розповів, що багато іноземних компаній не бажають наймати українців на аутсорс через війну. Вони пояснюють це невизначеністю щодо стабільної роботи та ризиків, що працівник може зникнути. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все