Український IT-сектор ввійшов до трійки найпотужніших у Центральній і Східній Європі

  • 29 мая, 18:14
  • 3715
  • 0

За даними асоціації IT-Ukraine, оцінка місткості української Tech Ecosystem value у 2022 оці сягнула €23,3 млрд та зайняла друге місце після Польщі (€36,8 млрд).

Торік він зріс на 5,8% попри війну. А за рівнем розвитку IT-девелоперів став другим після Польщі в Центральній і Східній Європі. Такі дані оприлюднили під час українсько-польської конференції з питань розвитку співпраці у сферах IT, фінтех та ICT.

“70% українських фінтех-компаній пройшли точку беззбитковості. Це бізнес, який відбувся, і зараз перебуває на стадії масштабування. Ці компанії можуть бути цікавим активом для інвестицій польських компаній, понад половина українських IT-компаній зацікавлена у просуванні на глобальні ринки”, вказує голова Української асоціації фінтех- та інноваційних компаній Ростислав Дюк.

За його словами, серед ключових напрямів співпраці українського й польського IT-бізнесів — трансформація та цифровізація пріоритетних секторів, створення нової інфраструктури. У процесі відновлення фінтех може відіграти роль драйвера завдяки розробці краудфандингових платформ, акселераторам, платформам доступу до фінансів.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все