Уряду Великої Британії заборонили використовувати Zoom для відеозв’язку

  • 26 апреля, 14:06
  • 4142
  • 0

Минулого тижня спецслужби сказали уряду і парламенту Великої Британії не використовувати сервіс Zoom для проведення конфіденційних розмов. За їхніми словами, сервіс уразливий, а конференції можуть прослуховувати спецслужби Китаю. Згідно з даними джерела, зацікавленим особам було рекомендовано не використовувати сервіс для секретного бізнесу, і було зроблено чітке попередження від NCSC: «Не використовуйте його, щоб говорити про речі, які шкодять інтересам Китаю».

Популярність Zoom зросла під час спалаху коронавірусу у світі. Зараз, згідно з даними, щодня ним користуються близько 300 млн осіб. Його використовують як для особистих онлайн-зустрічей, так і для проведення робочих нарад.

Погана репутація Zoom

Citizen Lab, лабораторія цифрових комунікацій, що базується в Університеті Торонто, на початку квітня попередила про потенційні загрози безпеки. Ключі безпеки, які повинні шифрувати розмови «в деяких випадках, доставляються учасникам зборів Zoom через сервери в Китаї», – зазначено у звіті.

Zoom сказав, що цей трафік був помилково спрямований через Китай. Проте, уряд Тайваню – країни, не визнаної Китаєм, – оголосив на початку цього місяця, що заборонить використання таких продуктів, як «Zoom», де існують проблеми з безпекою. Citizen Lab заявила, що популярність цього сервісу зробила його «пріоритетним для багатьох урядів».

Zoom базується в Кремнієвій долині, але йому належать три компанії в Китаї, які розробляють своє програмне забезпечення. Citizen Lab заявила, що структура дозволила компанії знизити витрати на розробку, але додала, що «ця домовленість може змусити Zoom реагувати на тиск з боку китайської влади».

Компанія зазначила, що її технологія використовується банками, університетами та іншими державними установами по всьому світу. Проблеми маршрутизації, описані в дослідженнях Citizen Lab, були тимчасовою проблемою. Це було виправлено, і платні підписники можуть налаштувати сервер, де буде оброблятися трафік.

Навіть попри ці заходи «безпеки» ми б не радили використовувати цей сервіс для конфіденційних розмов. Адже компанію вже піймали на тому, що вона зливала дані про користувачів Facebook. А він, у свою чергу, теж не може повноцінно захистити дані користувачів.


Теги: zoom
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все