UVCA опублікувало найбільший в Україні каталог можливостей фандрейзингу для стартапів

  • 14 декабря, 08:02
  • 3821
  • 0

Цифровий каталог, що отримав назву Investors Book 2021, об’єднав майже 90 венчурних фондів, бізнес-янголів, акселераторів та інкубаторів, зацікавлених у підтримці українського технологічного сектору.

Усього до каталогу увійшли 85 організацій з України та з-за кордону. Користувачі видання можуть не лише отримати  структуровану інформацію про кожного з учасників Investors Book 2021, але й побачити, в якій галузі вони працюють, які обсяги фінансування надають, а також які проекти та на якій стадії підтримують. Уся інформація, що міститься у Investors Book 2021, була надана безпосередньо учасниками ринку.

За словами упорядників Investors Book, версія 2021 року — найбільше оновлення каталогу з 2017 року, коли вийшов його перший примірник. Оновлене видання містить вдвічі більше учасників, ніж попереднє, а до їхнього числа вперше потрапили сімейні офіси (Family Offices), бізнес-янголи та інвестиційні клуби, а також інвестиційні компанії. Цікаво, що активні інвестори представлені широкою географією. Окрім України, в каталозі представлені фонди та індивідуальні інвесторі із США, Польщі, країн Балтії, Нідерландів, Туреччини, Казахстану, Вірменії, Великої Британії, Іспанії, Швейцарії та Білорусі.

«Тепер українські засновники та команди матимуть єдину точку контакту з більшістю активних інвесторів, при чому досить точно знатимуть, чи зможуть зацікавити їх своїм проектом. Інвестори ж зможуть швидше відкривати для себе нові амбітні проекти. Певним чином це стартовий майданчик для розвитку інноваційної економіки України, на якому стартапи знаходитимуть ідеальних партнерів для запуску своїх проектів-ракет»,  — коментує Ольга Афанасьєва, почесний член та співголова Дослідницького комітету UVCA, керівник ELEKS Kyiv Branch.

Офіс в Україні мають 76% учасників каталогу, при чому їхня географія не обмежена Києвом — в каталог також потрапили організації з офісами у Вінниці, Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові. Сукупна кількість проектів у портфоліо учасників — понад 3000.

Інвестори надають фінансування як на ранніх стадіях (pre-seed та seed), так і на більш пізніх.

«Investors Book 2021 може надати новий імпульс розвитку технологічної екосистеми України, відкривши багатьом стартапам доступ до фінансування на ранніх стадіях. Замість тривалого пошуку — швидкий вибір із сотень наявних можливостей та більше шансів на успіх проекту. Водночас, цей каталог — довідник для самих інвесторів та основа для нових партнерств», — говорить Валерій Добровольський, керівник ініціатив для ІТ-сектору Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID КЕУ).

«В Україні поступово формується цивілізований та досить динамічний ринок венчурних інвестицій, і створення Investors Book 2021 — важливий крок на цьому шляху. Адже це не лише демонстрація потенціалу української технологічної сфери, але й генератор реальних проектів, здатних зробити значний внесок в розвиток інноваційної економіки країни», — зазначає Антон Мельник, експерт з інвестицій Міністерства цифрової трансформації.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий