В Playtika — звільнення. В Україні скоротять 15% штату

  • 14 декабря, 16:14
  • 3940
  • 0

Розробник ігор Playtika проводить масові скорочення.  За даними  AIN.UA, скорочення торкнуться й українських офісів розробки, де загалом звільнять 100 людей.

Playtika — українсько-ізраїльська компанія, яка стала піонером в розробці ігор у жанрі соціального казино. Її було продано власнику Caesars Palace в Лас-Вегасі за $250 млн, а потім — консорціуму китайських компаній на чолі із GIANT за $4.4 млрд. Два роки тому компанія вийшла на IPO.

В Україні у компанії є офіси у Києві, Дніпрі і Вінниці. На 2021 рік кількість співробітників в українських офісах сягала 1000 людей. Загалом в компанії працює 4100 співробітників по всьому світу.

Компанія наразі проводить масштабні скорочення. Як повідомляє Globes, наступного тижня Playtika покинуть від 600 до 800 співробітників по всьому світу.

Скорочення пов’язані із падінням ціни за акцію в 3 рази на біржі NASDAQ, порівняно із жовтнем 2021 року. А також із рішенням приватної фірми Joffre Capital вийти з угоди щодо придбання 25.7% в Playtika за $2.2 млрд, про яку йшлося ще влітку.

Відомо, що 180 людей звільнять і в центральному офісі Playtika — в Ізраїлі.

Скорочення торкнуться і української команди. Зокрема, від власних джерел AIN.UA відомо, що під звільнення підпадають щонайменше 10% всього штату в Україні, велика частина з яких — в Дніпрі.

Ще у 2021 році зʼясувалися плани компанії щодо скорочення офісу у Дніпрі: частині співробітників запропонували переїзд до Бухаресту в румунський офіс Playtika, частина мала залишити компанію у першому кварталі 2022 року.

Це не перше в цьому році скорочення Playtika в Україні. В травні вже повідомлялось про скорочення київської студії House of Fun. І ще одне скорочення українського офісу сталось в листопаді 2021. Але наразі мова про повне закриття українського офісу все ще не йде.

Раніше у своєму квартальному репорті в 2021 році Playtika відзначила офіси в Україні, Румунії та Білорусі «факторами ризику». Відомо, що найбільший штат з цих трьох країн саме в Україні. В Білорусі у Playtika — 600 людей, у Румунії — 500.

Цікаво, що наразі офіс Playtika в Мінську досі відкритий. І Playtika мабуть остання з великих компаній, яка досі не пішла з РБ.

Як повідомили AIN.UA в Playtika, компанія скоротить 15% штату в Україні. Згідно з інформацією у листі, який сьогодні розіслав всім співробітникам Генеральний директор Playtika Роберт Антокол (текст листа є врозпорядженні AIN.UA), компанія загалом планує скоротити 15% глобальної команди. Компанія відмовиться від ряду проектів, зосередившись на ключових швидко зростаючих іграх.

“Україна залишається важливим місцем для Playtika. Ми розлучаємося з деякими винятковими членами команди та визнаємо величезну цінність і внесок, який вони зробили в позицію Playtika як лідера галузі мобільних розваг. Ми вживаємо заходів, щоб полегшити їх перехід, з допомогою компенсацій, пільг і послуг”, – прокоментував CОО Playtika Шломі Айзенберг.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи