В Twitter навмисно обмежували швидкість завантаження сайтів-конкурентів, коли користувачі переходили за посиланнями

  • 16 августа, 08:09
  • 3685
  • 0

При переході на певні сайти за посиланнями, що були розміщені в публікаціях  у Х (колишній Twitter), виникла помітна затримка у завантаженні сторінок. Таке обмеження було спричинено діями компанії, яка таким чином спрямовувала удари на конкурентів та ресурси, що не відповідали її поглядам.

В останньому розслідуванні, журналісти з видання The Washington Post поділилися важливими висновками. Вони відзначили зниження швидкості завантаження, яке спостерігалось при спробах перейти на веб-сайти The New York Times, Facebook, Instagram, Bluesky, Substack і Times. Отже, у цей список потрапили як конкуренти для Х, так і новинні ресурси, що стосувалися негативних висловлювань від власника соціальної мережі Ілона Маска. Цікаво, що саме видання The Washington Post також було включено до цього переліку.

Система затримок під час завантаження була здійснена за допомогою короткого посилання t.co, що використовується для обробки усіх посилань, розміщених на платформі Х. Це дозволяло відслідковувати активність та вводити обмеження на швидкість переходу. Теоретично, такі дії могли вплинути на трафік та рекламні доходи компаній.

Ілон Маск не відреагував на запит журналістів для коментаря. Проте, після оприлюднення розслідування, Х почав припиняти затримки, що призвело до зникнення затримок у швидкості завантаження новинних порталів та конкурентних платформ.

Ресурси, які стали жертвами обмежень, помітили проблему та зверталися до Х для пояснень і закликали виправити ситуацію, але відповідь була незадовільною. 


Теги: маск
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все