В украинском IT примерно вдвое меньше вакансий, чем до войны, а больше всего ищут опытных специалистов

  • 6 апреля, 09:20
  • 3831
  • 0

Голова Харківської обласної військової адміністрації обговорив питання броні для співробітників сфери IT з представниками наглядової ради Kharkiv IT Cluster та нардепами.

Військово-обов'язкових IT-фахівців у Харківській області хочуть звільнити від мобілізації, щоб вони продовжували працювати на економіку регіону. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Ми готові підтримувати Kharkiv IT Cluster, адже важлива оборона і на фронті, і міцний економічний тил, — зазначив Синєгубов. — Ключова тема — бронювання військовозобов'язаних фахівців  ІТ-компаній Харківщини на період мобілізації. Збереження спеціалістів на місцях реєстрації вже обговорено з міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим. Міністерство підтримує цю ініціативу та готове масштабувати її на всеукраїнському рівні".

Зазначимо, на сьогодні у Харківській області налічується понад 500 ІТ-компаній. За місяць ці компанії сплачують до бюджету регіону понад 170 мільйонів гривень.

"Звертаюся до тих, хто через активні бойові дії був змушений виїхати в інші регіони України: ми разом все відбудуємо і чекаємо на ваше повернення до рідної Харківської області!", — зазначив Синєгубов.

Нагадаємо, раніше голова Закарпатської обласної державної адміністрації Віктор Микита заявив про створення на Закарпатті національного ІТ-кластера та звільнення від мобілізації ІТ-фахівців.

"Закарпаття стане національним хабом для всього українського бізнесу, який захищає українську економіку. Бізнес, який переміститься і працюватиме на Закарпатті, буде захищений. Я запрошую всіх ІТ-фахівців України на Закарпаття. Що ми пропонуємо: ми бронюємо айті-фахівців від призову на військову службу під час мобілізації та на час воєнного стану", — пояснив Микита.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий