В Україні різко збільшиться кількість безконтактних оплат

  • 19 марта, 07:44
  • 3914
  • 0

В Україні протягом 2019-2020 років кількість оплат смартфонами з картами Mastercard може зрости у 90 разів, порівняно із 2018 роком. У цьому переконаний директор з розвитку бізнесу Mastercard в Україні Юрій Бахтін. 

Юрій Бахтін запевняє, що в найближчі роки кількість безконтактних платежів буде збільшуватись за рахунок оплат за допомогою сучасних популярних переносних пристроїв (годинники, браслети, фітнес-трекери). 

Цікаво, що у 2018 році Україна потрапила в топ-5 країн у світі за кількістю безконтактних платежів з допомогою різних цифрових пристроїв. Варто зазначити, що в Україні налічується 37% населення без банківських рахунків, і 38% підприємців малого та середнього бізнесу, які готові здійснювати такі безготівкові транзакції. В Європі цей показник становить понад 60%. 

Кількість підключених пристроїв щомісяця зростає приблизно на 25%. У компанії переконані, що потужним драйвером переходу на безконтактні платежі стали транспортні рішення реалізовані у Київському метрополітені, де сьогодні кількість безконтактних оплат на жовтих турнікетах досягла 50 мільйонів. Щодня у підземці здійснюється до 150 тисяч безконтактних оплат, при цьому більше 50% з них - розрахунки за допомогою NFC (смартфонів, смарт-годинники).


Теги: Украина nfc
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все