В Україні створили платформу для об’єднання волонтерських ініціатив «СпівДія»

  • 28 марта, 11:46
  • 3842
  • 0

«СпівДія» – ініціатива волонтерів та органів державної влади.

Волонтери в режимі реального часу допомагають громадянам – збирають інформацію щодо потреб людей та наявних ресурсів, оперативно відправляють гуманітарну допомогу та медичні засоби тим, хто цього потребує найбільше.

Яка допомога надається:

  1. Гуманітарна допомога: їжа, засоби гігієни, одяг, матраци, побутова техніка тощо.
  2. Медичні ресурси: ліки та устаткування.
  3. Добровільна особиста участь та майнова допомога: залучення волонтерів, надання складів, транспорту.
  4. Фінансова допомога: перерахування коштів на закупівлю необхідних ресурсів.
  5. Сервісна допомога: участь водів-чоловіків призовного віку від 18 до 60 років, які перетинають кордон у ході міжнародних вантажних автомобільних перевезень та можуть подавати заявки на виїзд за кордон для перевезення гуманітарних вантажів.

Громадяни чи організації, які потребують допомоги, можуть заповнити форму на сайті. Далі фахівці Координаційного хабу зателефонують для підтвердження запиту.

Ті, хто хоче приєднатися до волонтерства можуть запропонувати допомогу: люди або організації, які мають гуманітарні чи медичні ресурси, водії, які зможуть перевозити гуманітарку між країнами, чи в гарячі точки по своїй області, місту або селу, зокрема у в точки без активних бойових дій.

Згодом на базі молодіжних центрів та громадських організацій відкриють «Співдія Хаби» – для  швидшої взаємодії та для створення додаткових соціальних сервісів.


Волонтерське об’єднання «СпівДія» координується за підтримки Офісу Президента України спільно з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерством розвитку громад та територій України, Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством молоді та спорту України.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все