В Україні відкрили Кіберцентр, який захищатиме державу від кібератак

  • 14 мая, 06:47
  • 3851
  • 0

 Кіберцентр UA30 входить до структури Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України. Це новітній державний центр реагування на кіберінциденти, здобуття навичок та знань у сфері кіберзахисту. До його складу входить також оновлений тренінговий майданчик з унікальною технологією відпрацювання реальних сценаріїв кібератак у навчальному середовищі. У світі налічується всього близько 20 таких платформ, шість з яких у США.

Президент України Володимир Зеленський під час відкриття заявив: “Стрімка цифровізація — це один зі способів, яким ми змінюємо країну на краще. Нові технології, найкращі сервіси — все це веде до розвитку економіки та руху країни вперед, до посилення конкуренції й послаблення олігархів та корумпованого чиновництва. Кіберцентр UA30 — це вітрина того, що Україна дійсно змінюється". 

Серед пріоритетів — захист критичної інформаційної інфраструктури. Це державні реєстри, цифрові послуги, державні інформаційні ресурси та інформаційні системи критичних підприємств. 


Питання кібербезпеки і зокрема захисту персональних даних громадян — один з головних пріоритетів Мінцифри: “Наша команда щодня працює над захистом персональних даних українців. До 2024 року ми створимо систему максимального захисту державних реєстрів. Сьогодні ми презентуємо один із важливих проєктів кіберреформи — Кіберцентр UA30. Стратегія кіберреформи — UA30 — інструмент, який дозволить Україні стати однією з найсильніших країн у галузі кіберзахисту, щоб кожен громадянин почувався безпечно в цифровій державі», — Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. 

Крім того, Кіберцентр стає адміністратором безпеки Національного центру резервування державних інформаційних ресурсів, куди до 2024 року мають бути перенесені 80% реєстрів.

Тут також працює урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA. Це єдина команда з України, що має акредитацію у FIRST та може оперативно взаємодіяти з командами реагування з 97 країн світу. 

Голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь: "Наш центр має всі можливості для міжнародної взаємодії. Україна має унікальний досвід боротьби з кіберзагрозами, ми утверджуємо нашу державу в цій сфері на світовому рівні".

Кіберцентр надаватиме послуги кіберзахисту, виявлення та реагування на кіберзагрози як для державних організацій, так і для пересічних громадян. Це захист, який раніше був доступний лише державним структурам.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все