В Україні запустили продуктову школу для тих, хто хоче відкрити власний стартап

  • 24 мая, 14:27
  • 3769
  • 0

«AI Product: from Scratch to Launch» організовують AI HOUSE спільно з Факультетом прикладних наук Українського католицького університету (УКУ). AI HOUSE — некомерційна організація, головна мета якої розбудувати найбільше та найпотужніше AI-ком’юніті в Україні задля народження нових продуктових AI-стартапів, розвитку галузі штучного інтелекту та технологічного сектору в цілому. AI HOUSE є частиною екосистеми технологічної компанії Roosh. 

«AI Product: from Scratch to Launch» буде цікавою для всіх, хто має на меті почати працювати або вже працює у сферах AI та ML у будь-якому напрямку — від ML-інженерів та Data Scientists до продакт-менеджерів та маркетологів. Все, що від вас потрібно — захоплення AI-індустрією та ідея для вашого стартапу, технічний бекграунд не є обов’язковою умовою для відбору. 

Незалежно від того, чи ви вже працюєте над власним стартапом, чи лише маєте ідею, яку прагнете реалізувати, школа допоможе спеціалістам отримати необхідні знання та навички для запуску власного AI-стартапу. Під час навчання студенти розберуть теоретичну базу по розробці та розвитку AI-продуктів, яку одразу зможуть застосувати на прикладі власного проєкту.

“Наша головна місія — розвиток індустрії штучного інтелекту в Україні та сприяння появі нових продуктових AI-стартапів. Для розбудови свого технологічного проєкту важливо володіти дуже різними скілами, та в тому числі продуктовим майндсетом, щоб знати, як саме перетворити свою ідею на готовий продукт. Школа від AI HOUSE та УКУ спрямована на розвиток саме таких навичок та мислення серед AI-ентузіастів“, — розповідає Богдан Пономар, AI HOUSE Board Member та CEO Gathers.

Чому навчатимуть 

Після проходження школи учасники зрозуміють, як перевести свою ідею для продукту з теоретичної у практичну площину та застосують усі інструменти, надані лекторками школи, до свого продукту. А під час останньої сесії студенти матимуть можливість захистити свої проєкти та отримати фідбек.  

Загалом програма «AI Product: from Scratch to Launch» допоможе розібратися з такими питаннями, які виникають у процесі створення AI-продукту:

  1. як аналізувати ринок та конкурентів, їхню стратегію та ефективність роботи;

  2. як комунікувати з потенційними та наявними клієнтами; 

  3. як проводити AB-тести; 

  4. як перевіряти продуктові гіпотези; 

  5. як аналізувати фінансову та операційну складові продукту.  

“Розвиток продуктових навичок наших студентів є дуже важливим для факультету прикладних наук. Ми навчаємо висококваліфікованих інженерів та дослідників, але наша основна ціль полягає в тому, щоб наші випускники здатні були створювати власні бізнеси, особливо з використанням штучного інтелекту. Для розвитку таких команд-засновників стартапів нам не вистачає експертів із продуктовими навичками та глибоким розумінням застосувань штучного інтелекту, тому ми раді мати таку школу у партнерстві з AI HOUSE. Учасники школи навчаться розробляти стратегію та розуміти потреби ринку, а також отримають практичний досвід розв'язання викликів продуктових AI-стартапів“, — зазначив Олексій Молчановський, керівник магістерської програми «Науки про дані» факультету прикладних наук УКУ.

Про лекторів

Анна Волкова, продакт-менеджерка Wix Online Programs. Працює понад 10 років на посадах Product Manager та Product Marketing Manager, та має великий досвід роботи зі стартапами. 

Ніка Тамайо Флорес, продакт-менеджерка AI-продуктів в Ajax Systems. Є експерткою у бізнес-аналітиці, аналізі даних, розвитку бізнесу, а також в управлінні проєктами та продуктами. 

Як проходитиме навчання

Навчання у школі «AI Product: from Scratch to Launch» розпочинається 14 червня та триватиме три тижні.

Програма курсу розрахована на сім сесій: шість відбудуться в онлайн-режимі, які відбуватимуться щосереди о 19:00 та щосуботи о 12:00. Кожна сесія — це півторагодинна лекція та Q&A сесії, під час яких студенти зможуть поставити лекторам питання. Мова навчання — українська. 

Фінальна презентація проєктів пройде 8 липня під час єдиної офлайн-сесії курсу, яка відбудеться у Львові. 

Доєднатися до «AI Product: from Scratch to Launch» можна за донат від 500 грн на потреби захисників України: вся зібрана сума буде відправлена на підтримку БО Реактивна пошта. Організація займається допомогою артилерії та опікується 13 підрозділами, забезпечуючи їх запчастинами, спорядженням та іншими важливими матеріалами.

Реєстрація починається 24 травня і закінчується 11 червня. Щоб стати учасником школи, необхідно подати заявку, заповнивши реєстраційну форму; кількість місць — обмежена. 

Учасникам потрібно мати Zoom, а також акаунти в Google та Facebook. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все