Відлякують інвесторів. Американська IT-компанія звільнила весь київський офіс

  • 29 марта, 16:08
  • 3849
  • 0

Американська компанія Takeoff Technologies за один день звільнила весь київський офіс розробки. Там працювало більш ніж 80 людей з України та з-за кордону. 

Про це повідомляє AIN.UA з посиланням на власні джерела. 

Takeoff Technologies займається розробкою програмного забезпечення для автоматизації процесів для компаній у сфері електронної комерції. Окрім американського та вже закритого офісу у Києві, у компанії також є команда розробки в Індії. 

Причину звільнення українців на колективному дзвінку озвучив Senior Vice President Of Engineering компанії Метью Барнс. За його словами, які цитує джерело, Takeoff Technologies потрібні інвестиції, а наявність у компанії офісу розробки в Україні може стати фактором ризику та завадити компанії залучити фінансування.

Крім цього, за даними джерел видання, останнім часом компанія переживала важкі часи та змінила модель, на підтримку якої потрібно менше людей.

Ще однією з причин, за словами керівництва, стало те, що у Takeoff Technologies, буцімто, немає клієнтів у Європі - лише в США, Канаді та ОАЕ. Тому Україна не підходить як локація для компанії.

Деякі важливі позиції, які до вчора займали українці, компанія, за даними джерела, має намір замістити спеціалістами з Індії та США. Наразі на сайті компанії розміщені лише вакансії для цих двох країн.

Один із колишніх працівників розповів у коментарі виданню, що компанія вирішила залишити всім працівникам техніку для роботи, попередила про звільнення завчасно та виплачує «досить серйозний компенсаційний пакет».


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все