Вперше у змаганні дронів, штучний інтелект здобув перемогу над людиною

  • 31 августа, 09:56
  • 3771
  • 0

У результаті кількох змагань проти трьох чемпіонів світу з гонок безпілотних літальних апаратів, система Swift, заснована на штучному інтелекті, здобула перемогу. Цей епізод став першим випадком, коли штучний інтелект виграв у фізичних змаганнях проти людей. Під назвою Swift була розроблена система на основі штучного інтелекту спільно з дослідниками з Цюріхського університету в Німеччині та компанією Intel.

Відзначається, що у змаганнях, що проходили з 5 по 13 червня 2022 року на спеціальній трасі, спроектованій в ангарі аеропорту Дюбендорф біля Цюріха, Swift відзначився як найшвидший учасник, виконавши одне коло швидше за найкращий час людського пілота на півсекунди.

Спеціальний трек, площею приблизно 25 на 25 метрів, складався з семи квадратних проходів, які потрібно було пройти в правильному порядку для завершення кола. Дронам також довелося виконувати важкі маневри, щоб успішно подолати трасу.

Незважаючи на те, що Swift встановив найкращий час для одного круга, люди все ще краще пристосовувалися, ніж безпілотний дрон зі штучним інтелектом. Виявилося, що дрон з AI вийшов з ладу, коли умови відрізнялися від тих, на яких його навчали. До сьогодні системи, засновані на штучному інтелекті, демонстрували вражаючі досягнення у перемозі над людьми у різних стратегічних іграх. Наприклад, Deep Blue від IBM переміг Гарі Каспарова в шахах у 1996 році, а AlphaGo від Google здолав найкращого гравця у гру Go, Лі Седоля, у 2016 році.



Теги: дрон
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий