Єврокомісія вважає, що соціальна мережа Twitter є основним джерелом недостовірної інформації

  • 27 сентября, 09:44
  • 3778
  • 0

За повідомленням від Bloomberg, таку заяву зробила Віра Йоурова, віце-президентка Єврокомісії. Вона відзначила, що в Словаччині особливо актуальним став приплив російської дезінформації через наближені вибори, заплановані на 30 вересня.

X (колишній Twitter), який вже не підпадає під дію кодексу (добровільний кодекс поведінки, який встановлює стандарти для перевірки фактів), є платформою з найбільшим відсотком публікацій із неправдивою інформацією або дезінформацією, – заявила Йоурова.

Особливо інтенсивно російську дезінформацію можуть активізувати і перед виборами в США і перед виборами в ЄС, за її словами. Вона наголосила, що деякі платформи вже почали боротьбу з російською дезінформацією. Наприклад, компанія Google повідомила, що за останні чотири місяці закрила понад 400 каналів, які мали зв'язок з російськими впливовими операціями. В той же час, Meta розширила своє співпрацю із перевіркою фактів на 22 мовах в ЄС.

Віце-президентка Європейської Комісії також відзначила, що приплив російської дезінформації особливо відчутний в Словаччині перед надходженням виборів, які відбудуться в суботу. 

Вона сказала: "Словаччина була обрана як країна, де російським прокремлівським, провокативним наративам дали сприятливу підготовку до успіху."


Теги: маск
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все