Європейський союз видав попередження Ілону Маску у через розповсюдження дезінформації у соціальній мережі X

  • 11 октября, 16:38
  • 3748
  • 0

Єврокомісар Тьєррі Бретон застеріг власника соціальної мережі X (яка раніше називалася Twitter), Ілона Маска, щодо використання платформи для поширення дезінформації про напад палестинського угруповання ХАМАС на Ізраїль. Цю інформацію оприлюднило видання The Guardian.

У листі від Єврокомісара зазначалося, що на платформі X поширюють фейкові новини та матеріали з "переробленими старими зображеннями, які не мають жодного відношення до реальних збройних конфліктів або військових подій, і часто вони взяті з відеоігор".

Від Маска очікують, що він надасть "швидку, точну та повну відповідь" на запит і взаємодію з "відповідними правоохоронними органами" протягом наступного дня. В іншому випадку, згідно із законодавством Європейського Союзу, йому може бути нараховано штраф у розмірі 6% від доходу від X або введено повну заборону на функціонування соцмережі в країнах ЄС.

Раніше X було звинувачено у вимкненні можливості подавати скарги щодо дезінформації щодо виборів в Австралії.

Також у Єврокомісії визнають X найбільшим джерелом російської дезінформації серед популярних соцмереж. Віцепрезидентка Європейської комісії Вера Йоурова заявила, що ця платформа має найвищий відсоток неправдивих публікацій про війну росії проти України.


Теги: маск
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи