Європейський союз запускає процедуру розслідування соціальної мережі Х

  • 16 октября, 17:39
  • 3816
  • 0

Єврокомісія ініціює розслідування соціальної мережі Х, яка до її придбання Ілоном Маском була відома під назвою Twitter. Про це повідомив Єврокомісар з внутрішньої торгівлі та послуг, Тьєррі Бретон.

Бретон висловив обурення і щодо соціальних мереж TikTok і Meta, вказавши на недостатні заходи боротьби з дезінформацією, яка з'явилася після нападу ХАМАСу на Ізраїль. Це розслідування проти соціальної мережі Х буде першим у рамках нових регуляцій ЄС у галузі технологій. Згідно з цими правилами, соціальні мережі повинні оперативно вилучати незаконний та шкідливий контент відповідно до Закону про цифрові послуги (DSA).

На цьому тижні соціальній мережі Ілона Маска необхідно буде надати ЄС докладну інформацію про функціонування її протоколу кризового реагування. Також до кінця місяця вона повинна дати відповіді на інші запитання щодо регулювання інформаційної політики, включаючи питання про розміщення та доступ до контенту.

Розслідування, проведене Євросоюзом, має на меті визначити більш чіткі критерії щодо припустимого контенту в соціальних мережах, оскільки в сучасному світі це є надзвичайно важливим питанням, яке має прямий вплив на суспільну думку.


Теги: маск
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий