Xsolla прокоментувала розслідування про її зв’язки з росією

  • 16 ноября, 12:00
  • 3830
  • 0

Фінтех-компанія Xsolla відповіла на звинувачення щодо зв’язків з росією, після того як віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров закликав представників геймдев-індустрії та платіжних операторів відмовитися від співпраці з нею.

Про це повідомляє VentureBeat, посилаючись на коментарі генерального директора Xsolla Кріса Х’ювіша для Axios.

Як Xsolla відповіла на розслідування AIN.UA та AIN.Capital

У вересні 2023 року журналісти AIN.Capital та AIN.UA провели розслідування, встановивши, що Xsolla не тільки не закрила россійський офіс, а й продовжувала винаймати туди людей.

  • Згідно зі словами Х’ювіша, заява про ліквідацію російської «дочки» Xsolla Russia Holding LLC з офісом в Пермі ніколи не означала закриття офісу, а просто зменшену присутність («зменшена присутність» — це 240 найманих осіб станом на вересень 2023-го).
  • Х’ювіш відмовився реагувати на те, що працівники компанії та сама Xsolla продовжують платити податки терористичному режиму росії. За його словами: «Це податки, які спрямовуються на те, на що уряд цієї країни вирішить їх використати. Це питання доволі слизьке, коли починаєш в нього занурюватись».
  • Xsolla також не прокоментувала статус «підприємства особливої важливості» в російській федерації, який компанія могла набути завдяки тісним звʼязкам в кремлі.
  • А у відповідь на заклик Федорова компанія каже, що жоден клієнт не скасував контракт з нею, посилаючись на те, що «більшість міжнародних компаній, що працюють у Росії, не вийшли звідти повністю».

Однак, за даними AIN.UA щонайменше одна компанія з портфоліо Xsolla припинила співпрацю з нею. Крім того, редакції відомо, що глобальна компанія з обробки платежів Mastercard заблокувала рахунки юрособи Xsolla в російській федерації.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий