Як хакери слідкують за користувачами через рекламу

  • 18 сентября, 05:31
  • 3754
  • 0

Ізраїльська IT-компанія Insanet розробила комерційний продукт, який може заражати пристрої через онлайн-рекламу для збору і слідкування за користувачами. Ця інформація була оприлюднена вперше, і цей продукт зветься Sherlock. Sherlock має можливість проникати в пристрої, які працюють на операційних системах Microsoft Windows, Google Android і Apple iOS. Дослідник Омер Беньякоб зазначив, що це перший випадок, коли така система продукується та продається як технологічний продукт, а не послуга. Перед продажем Sherlock отримав схвалення від міністерства оборони Ізраїлю, але з введенням ряду обмежень, таких як продаж лише демократичним країнам.

Insanet, заснована в 2019 році, є власністю колишніх військових і фахівців у сфері національної безпеки. Засновники включають екс-голову Ради національної безпеки Ізраїлю Дані Ардіті, а також підприємців Аріеля Айзена та Роя Лемкіна. Для розповсюдження свого продукту Insanet об'єдналася з ізраїльським виробником шпигунського програмного забезпечення Candiru. Вартість використання Sherlock для вторгнень оцінюється приблизно в 6 мільйонів євро.

Керівник Electronic Frontier Foundation наголошує, що використання технологій Insanet у сфері онлайн-реклами створює особливий ризик, оскільки може призвести до спрямованого вторгнення в певні групи людей. Він рекомендує законодавче регулювання збору даних, щоб запобігти їх використанню в цілях стеження. Як запобіжний захід також рекомендується використовувати блокувальники реклами і браузери, які забезпечують конфіденційність.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи