Як пройшла конференція IT Arena

  • 8 октября, 09:52
  • 4234
  • 0

Найбільша зала конференції вщент забита людьми. Дехто сідає прямо на сходах. Для тих, хто на конференції вперше, така зацікавленість аудиторії викликає запитання: невже вступне слово може викликати такий ажіотаж? Може, якщо це не вступне слово, а відкриття IT Arena.
На величезному екрані — запитання і два варіанти відповіді. У кожного з присутніх в залі — смартфон. Ним відвідувачі голосують. Яка відповідь набере більше голосів — так події на екрані і будуть розвиватись. Знайомо? Так, це свого роду адаптація хайпової серії Bandersnatch «Чорного дзеркала». І півтори тисячі людей в залі стали учасниками розвитку подій прямо на IT Arena. 

Подібними технологічними заходами організатори щороку дивують гостей. За їхніми словами, це допомагає задати тон усім наступним дням: IT Arena — це конференція про технології, що стосуються кожного.
Та цьогоріч IT Arena дивувала не лише цим. Наприклад, в Україні протестувати перший повністю електричний автомобіль Audi e-tron можна було саме тут. Один з учасників взагалі прилетів на гелікоптері, чого в історії українських конференцій ще, мабуть, не було. А обговорення в кулуарах, хто ж візьме перше місце на Startup Competition, виглядало, наче закулісні інтриги.
Одна з тих речей, якою пишаються самі організатори — набір спікерів. Цьогоріч їх нарахували аж 91, набралось цілих чотири потоки! Більшість — іноземці, які приїздять в Україну спеціально для виступу на IT Arena. Команду спікерів дійсно вдалось зібрати достойну: представники Microsoft, Spotify, Zalando, HSBC, Turkcell, UiPath, Lloyds та інші. Серед українських — SoftServe, Terrasoft, DepositPhotos, Ajax Systems, Very Good Security, Allset і т.д.
Серед запрошених спікерів — мабуть найвідоміший у світі пранкер, Уба Батлер. Саме він — автор історії про фейковий ресторан у Лондоні, який став найбільш популярним за версією TripAdvisor завдяки підробленим відгукам. І саме він розкрутив неіснуючу марку джинсів і ошукав гостей Паризького тижня моди, видавши себе за італійського модельєра. «Сьогодні люди довіряють тому, що читають в інтернеті, а не власним емоціям», — розповів Батлер. Найбільший зал IT Arena, де Батлер виступав зранку, був повністю забитим. 

Не варто пропускати і івент для власників квитків рівня Executive — вечірку під назвою Tech Lounge. Всі збираються в одному місці, але не слухати довгі пафосні промови від спонсорів і організаторів івенту. Зовсім навпаки: це місце, де можна обговорити ті самі робочі питання, але вже з вином. У нас, наприклад, почалась запальна дискусія з приводу останніх законодавчих ініціатив. Підключились представники аутсорс-компаній, лідери кластерів, преса — тусовка зібралась ще та. Келихи ніхто не бив, та дискусія продовжилась і наступного дня, аргументи йшли у дію один за одним.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все