Як вашу посаду правильно записати в трудову книжку: оновлення класифікатора в сфері IT

  • 7 сентября, 13:04
  • 4718
  • 0

Мінціфри України ініціювало оновлення класифікатора в сфері IT і Діджитал-маркетингу. Так як перелік професій, що зберігся ще з часів СРСР, його хочуть осучаснити та зробити про-європейським. Новий класифікатор вже підготували - він налічує 76 професій, але версія ще не остаточна і буде оновлюватися.

Останні десятиліття технології швидко розвиваються і люди здобувають сучасні спеціальності. Особливо це стосується сфери ІТ. Натомість український класифікатор професій залишається ще у радянських часах. В ньому відсутні сучасні професії.

В результаті роботодавці при офіційному оформленні співробітників вимушені підбирати під айтишників чи фахівців з діджитал-маркетингу якісь застарілі назви посад.

Нещодавно за ініціативи Мінекономрозвитку розпочалось реформування класифікатору професій.На базі Національного агентства кваліфікацій утворена постійно активна робоча група для розробки нового, актуального класифікатора професій. До групи входять фахівці з різних міністерств та відомств, і в тому числі з Мінцифри. Адже новий класифікатор насамперед розробляється для ІТ-галузі.

Вже зараз за підтримки представників індустрії підготовлено перелік професій в ІТ та діджитал-маркетингу, який відповідає вимогам європейського класифікатору ESCO, але з урахуванням української специфіки .

"Наразі до переліку включено 76 професій. І він ще доопрацьовується. Тому нам цікава ваша думка. Якщо ви ІТ-фахівець, кадровик чи власник бізнесу, напишіть нам у коментах ваші пропозиції до переліку ІТ-спеціальностей",- повідомляють у Мінцифри.


Теги: мінцифри
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все