Зниження податків у п'ять разів для резидентів «Дія City» стосується найманих працівників

  • 7 апреля, 07:17
  • 3885
  • 0

Міністерство цифрової трансформації розраховує, що податкова система для компаній у спеціальному правовому режимі «Дія City» допоможе зменшити податкове навантаження у п'ять разів. Однак зниження податків стосуватиметься тих співробітників, які працюють на загальній системі оподаткування, тоді як більшість працює на спрощеній

Мінцифри обіцяє, що стартапери, діджитал-маркетологи, фахівці з EdTech, кіберспорту, всі з ІТ та креативної індустрії, хто працюватиме в компаніях-резидентах «Дія City», зможуть платити уп’ятеро менше податків.

«Наразі більшість IT-фахівців оформлені на третій групі ФОП. Вони платять 5% єдиного податку (ЄП), 22% ЄСВ від розміру мінімальної заробітної плати.

Якщо вірити заяві Мінцифри, то ЄП має скоротитися до 1%, ЄСВ – до 4,4%. Про такий «подарунок» айтішникам годі було й мріяти. І не дарма: насправді виявилося, що під п'ятикратним зниженням Мінцифра мала на увазі просте порівняння ставок із нинішньою загальною – а не спрощеною – системою оподаткування», – пояснюється в статті. 


Зниження податків у п'ять разів для резидентів «Дія City» стосується найманих працівників

«Не можу не прокоментувати відкриту маніпуляцію з калькулятором заробітної плати та податків. У ньому порівнюється найманий працівник і так званий гіг-воркер, запропонований проєктом «Дія City». Таке порівняння в нашому контексті є не зовсім доречним та інформативним», – вважає General Manager Daxx Ігор Ткач.

Один з учасників робочої групи на умовах анонімності повідомив виданню, що в останній версії ще не зареєстрованого податкового законопроєкту враховано зауваження профільної асоціації про збереження на 15 років задекларованого податкового навантаження: 5% – податок на дохід фахівців, ЄСВ – 22% з однієї мінімальної заробітної плати, військовий збір – 1,5%. 

Джерело: Mind


Теги: дія city
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все