Zoom купив Keybase для забезпечення наскрізного шифрування

  • 8 мая, 05:15
  • 4254
  • 0

Американська комунікаційно-технологічна компанія Zoom придбала стартап під назвою Keybase. Цей стартап, який складається з 25 осіб, спеціалізується на зашифрованих повідомленнях та обміні файлами. Це перше придбання в історії Zoom.

Zoom зіткнувся з проблемою, коли було виявлено, що в його маркетингових матеріалах було сказано, що сервіс використовує наскрізне шифрування. Однак, насправді, дзвінки є зашифровані, але ключі знаходяться у самій компанії. Тому, відеодзвінки у цьому сервісі залишаються вразливими до внутрішнього шпигунства або хакерства.

Цей сервіс відносно недавно став дуже популярним серед компаній, особливо на фоні усієї ситуації з карантином по всьому світу. Як результат, проводиться багато досліджень, в ході яких в цьому сервісі виявляють багато вразливостей. Скажімо, це і використання незмінних ідентифікаторів зустрічей, відсутність вимагання паролів за замовчуванням та схематичний метод надання доступу до веб-камери комп’ютерів Mac. Це призвело до того, що деякі країни, такі як Велика Британія, вже встигли заборонити цей відеосервіс для використання в уряді.


Теги: zoom
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий