100 швидких для фронту від SoftServe

  • 14 июля, 05:33
  • 3726
  • 0

З нагоди 30-річчя компанії SoftServe, благодійний фонд "Відкриті очі" оголосив про новий благодійний проєкт під назвою "Drive for Life. +100 Ambulances". У рамках цього проєкту фонд закупить та відправить на передову 100 нових карет швидкої допомоги. Ця ініціатива є додатковим внеском до раніше переданих 123 автомобілів.

За звітом Міністерства охорони здоров'я, протягом року конфлікту російські сили знищили 250 швидких, 103 автомобілі отримали пошкодження, а ще 125 були викрадені. У зв'язку з цим, Україна активно залучає партнерів та міжнародні організації для швидкого поповнення автопарку для надання екстреної медичної допомоги на фронті. Крім того, український бізнес також вносить свій внесок у закриття потреб захисників.

“З початку повномасштабної війни фонд передав на фронт 123 швидких та автомобілів для медичної евакуації, завдяки яким вдалося надати допомогу та транспортувати понад 5000 поранених. Ми продовжуємо спрямовувати наші ресурси на те, аби допомагати медикам робити свою справу”, - коментує співзасновник SoftServe та голова Благодійного фонду «Відкриті очі» Тарас Вервега. 

Початковий етап проєкту вже розпочався з імпорту чотирьох швидких автомобілів, які вже в найближчий час будуть доповнені та відправлені на найнапруженіші напрямки фронту. Перед відправкою автомобілі проходять технічний огляд та укомплектуюються необхідним медичним обладнанням та ліками, що потрібі для рятівних операцій. Фонд активно співпрацює з понад 70 медичними частинами, що дозволяє належним чином оцінювати потреби медичного персоналу та оперативно реагувати на них.

“Робота медика на фронті триває цілодобово, і йдеться не лише про медичну допомогу військовим, а й цивільним. На деокупованих і прифронтових територіях лікарняна інфраструктура часто знищена, тож укомплектовані швидкі дозволяють не тільки рятувати поранених; буває, на них швидко доставляють жінок, що народжують, чи людей з важкими симптомами у найближчий госпіталь”, - розповідає військовий лікар Іван Кондратенко, з яким уже понад рік співпрацює фонд. 

Компанія виділить понад 45 мільйонів гривень на придбання швидких автомобілів, а також планує зібрати частину коштів через пожертви від своїх працівників, клієнтів, партнерів та небайдужих людей. Цього року компанія масштабує проєкт, залучаючи своїх працівників з усіх світових локацій — від Мексики до Сінгапуру, від США до Дубаю — до збору необхідних коштів.

Загалом, з 24 лютого 2022 року, компанія SoftServe витратила близько 650 мільйонів гривень на допомогу Україні. Велика частина цієї суми була спрямована на реалізацію проєктів Благодійного фонду "Відкриті очі", який допомагає українським захисникам з 2014 року. Після російського вторгнення в Україну, фонд здійснив закупівлю та передав понад 512 тонн гуманітарної допомоги, більш ніж 30 тисяч пакунків медикаментів та 8,779 штук комп'ютерного обладнання, а також надав 22,617 одиниць персонального захисту для тих, хто захищає країну.





0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все