8K вже прийшов у побутові пристрої. Як нейромережі та сучасні технології допомагають поширювати 8K-контент серед користувачів?

  • 14 ноября, 12:00
  • 3772
  • 0

Всього декілька років тому під час вибору нового телевізора користувачі мали визначитись між Full HD (1080p) або 4K (2160p). Але тепер все поширенішими стають пристрої з роздільною здатністю 8K. При цьому у користувачів досі гостро стоїть питання щодо доступності якісного 8K-контенту, заради якого варто було б купувати такі пристрої.

Створення якісного 8K-контенту прямо на вашому пристрої

В цьому матеріалі ми на прикладі телевізорів Samsung Neo QLED 8K розберемо, як сучасні технології, нейромережі, штучний інтелект та процесори Neural Quantum 8K дозволяють користувачам не відчувати обмежень у кількості доступного контенту і просто насолоджуватися якісним 8K-зображенням.

Створення якісного 8K-контенту прямо на вашому пристрої

На сьогодні доступний користувачам обсяг контенту в роздільній здатності 8K залишається досить обмеженим. Останніми роками деякі студії починають знімати нові фільми або перевипускати популярну класику у роздільній здатності 8K, бібліотека Youtube продовжує поповнюватись 8K-роликами, але більшість фільмів, серіалів та іншого відеоконтенту на стримінгових платформах все ще пропонується в роздільній здатності Full HD (1080p) або 4K (2160p).

Проте технології флагманських телевізорів Samsung Neo QLED 8K розв’язують цю проблему для користувача. За допомогою технології 8K AI Upscaling пристрої здатні масштабувати контент до роздільної здатності 8K незалежно від якості вхідного відеоматеріалу. За допомогою штучного інтелекту на основі 64 нейромереж процесор виконує глибоку обробку зображення, аналізуючи кожен об’єкт та порівнюючи його з величезною базою даних. Штучний інтелект визначає, який вигляд повинні мати об’єкти на зображенні, та додає необхідні пікселі, підвищуючи роздільну здатність початкового відео до 8K. 

Крім масштабування зображення, пристрій також може перетворити звичайне (SDR) відео на зображення з розширеним динамічним діапазоном (HDR). Технологія Auto HDR remastering додає більше яскравості у світлих ділянках зображення, чіткіше окреслює деталі та надає кольорам насиченість і глибину. Розширений динамічний діапазон дозволяє кожному об’єкту на екрані стати більш видимим та реалістичним.

Але Samsung Neo QLED 8K здатні не лише масштабувати контент і перетворювати зображення на HDR. Крім цього, пристрої також мають такі непомітні, на перший погляд, технології, як Real Depth Enhancer Pro, яка за допомогою штучного інтелекту автоматично відокремлює фокусний об’єкт від фону та підвищує його контрастність та чіткість деталей, щоб створити відчуття глибини та зробити зображення по-справжньому природним та виразним.

І всі ці зміни в зображення вносяться в режимі реального часу, непомітно для користувача, який може просто насолоджуватися якісним 8К-зображенням. Це стало можливим завдяки унікальному процесору Neural Quantum Processor 8K, потужності якого вистачає на роботу всіх технологій штучного інтелекту, нейромереж та оброки відео в потоковому режимі.

Готовність до сучасних медіарозваг

На відміну від смартфонів чи навіть ноутбуків, телевізор купується не на один-два роки, а на довгий термін, оскільки необхідність його міняти з’являється рідко. А весь сучасний світ рухається саме до збільшення роздільної здатності контенту.

Серед іншого, 8К-відео можна дивитись на YouTube, а консолі нового покоління вже підтримують максимальну роздільну здатність в 7680×4320, тобто саме 8K Ultra HD, про який ми говоримо. Варто зауважити, що для передачі даних у роздільній здатності 8K вам знадобиться підключення HDMI 2.1, яке підтримується у телевізорах Samsung Neo QLED 8K. Крім цього, плавність ігрового процесу на цих пристроях забезпечується технологією Motion Xcelerator Turbo Pro з підтримкою частоти оновлення екрану 120 Гц. Тому можна впевнено заявляти, що сучасні телевізори Samsung Neo QLED 8K закривають питання з відтворенням різноманітного контенту на багато років вперед. Скоріш за все, навіть для наступного покоління консолей їх характеристик буде достатньо.

Додаткові переваги 8K-пристроїв

Телевізори Samsung Neo QLED 8K здатні вразити глядача не лише високою якістю зображення, а й потужним звуком. Завдяки підтримці технології Dolby Atmos та вбудованим динамікам верхнього каналу створюється багатовимірний звук, що огортає глядача з усіх сторін. Додатково, технологія об’ємного звуку OTS відстежує події на всіх куточках екрана та створює динамічний звук, що рухається за об’єктами на картинці. У комплексі, технології обробки звуку у телевізорах Samsung створюють справді кінематографічний досвід перегляду. 

Можемо зробити підсумок, що ера 8K телевізорів вже настала. 8K пристрої дозволяють вибирати більшу діагональ екрана без втрати чіткості зображення. При цьому, як ми вже з’ясували, сучасні технології забезпечують якість зображення навіть з неідеальним початковим контентом.


Теги: ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий