OpenAI повернула Сема Альтмана на посаду CEO. Склад ради директорів оновлять

  • 22 ноября, 12:01
  • 4107
  • 0

OpenAI повернула Сема Альтмана на посаду CEO. Склад ради директорів оновлять

Сем Альтман знову стане CEO OpenAI

OpenAI досягла домовленості про повернення Сема Альтмана на посаду генерального директора. Після його скандального звільнення минуло лише кілька днів.

Цікаво, що в понеділок, 20 листопада, були розмови про перехід Альтмана до Microsoft. А на ранок 22 листопада (тобто ще вночі за часом у США) OpenAI повідомила про його повернення на посаду. Зміни чекають також на правління компанії.

«Ми досягли принципової домовленості щодо повернення Сема в OpenAI як генерального директора з новим початковим складом правління у складі Брета Тейлора (голова), Ларрі Саммерса та Адама Д’Анджело. Ми співпрацюємо, щоб з’ясувати деталі. Щиро дякуємо за ваше терпіння», – йдеться в дописі.

Альтман в X (Twitter) написав, що любить OpenAI і всі його дії останні дні були спрямовані на збереження команди та її місії. Він додав, що з нетерпінням чекає на повернення до компанії та розвиток співпраці з Microsoft.

CEO Microsoft Сатья Наделла привітав OpenAI зі змінами в правлінні. «Ми вважаємо, що це перший важливий крок на шляху до більш стабільного, добре поінформованого та ефективного управління», – написав він.

Що відомо про звільнення Сема Альтмана

Новина про звільнення Сема Альтмана з посади СЕО OpenAI з’явилася ввечері у п’ятницю. Причиною, згідно з повідомленнями ЗМІ, стало те, що він «не був послідовно відвертим у спілкуванні з радою директорів».

Співзасновник компанії Грег Брокман та троє старших дослідників навіть пішли з компанії на знак незгоди. Ще 700 працівників підписали звернення до правління з погрозами піти з компанії, якщо Альтман не повернеться.

Незадоволення виникло і в інвесторів OpenAI, зокрема Microsoft. Спочатку корпорація намагалася повернути Альтмана на посаду, але за кілька днів Наделла повідомив, що Альтман працюватиме на корпорацію та очолить нову дослідницьку групу. Цікаво, що за добу після заяви він уже не був такий впевнений у цьому.


Теги: ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий