Активи Коломойського. МАУ продають з молотка, а 1+1 передана в управління

  • 27 октября, 11:01
  • 3866
  • 0

Активи Коломойського. МАУ продають з молотка, а 1+1 передана в управління

Майно авіакомпанії МАУ продають на аукціонах державного підприємства «СЕТАМ»

Майно авіакомпанії МАУ (Міжнародні авіалінії України), частина у якій належить українському олігарху Ігорю Коломойському, продають на аукціонах державного підприємства «СЕТАМ». Крім того, арештований бізнесмен передав свої корпоративні права в медіахолдингу 1+1 media в управління гендиректору Ярославу Пахольчуку.

На аукціонах вже продано торгові марки з назвою та логотипом МАУ та дочірньої компанії «МАУТЕХНІК», яка ремонтувала літаки, пише Аvianews.

Зокрема, за даними видання, з молотка пішли частка 99% у «МАУТЕХНІК», частка 62,43% у компанії наземного обслуговування «Інтеравіа», яка реєструвала пасажирів та подавала трапи до літаків в аеропортах України, а також приміщення авіакас у центрі Києва.

На «СЕТАМ» продаються запчастини для літаків, зокрема крісла, а також обладнання для технічного обслуговування повітряних суден, установка для миття повітряних суден та водило для транспортування літаків.

За даними видання, торгові марки МАУ викупило ТОВ «Океалос Компані», створене 29 липня 2022 року. Ця ж компанія придбала найдорожчий лот – частку 62,43% у компанії наземного обслуговування «Інтеравіа» за 38,9 млн грн. Авіакаси в центрі Києва придбав Костянтин Герасименко за 6,7 млн грн.

Авіакомпанію МАУ створили у 1992 році як спільне підприємство України та західних інвесторів для польотів з Києва до Європи на іноземних літаках. У 2011 році держава продала свою частку МАУ 61,58% приватним особам. Пізніше з’ясувалося, що МАУ придбали ексвласник збанкрутілої авіакомпанії «АероСвіт» Арон Майберг та Ігор Коломойський.

У 2022 році МАУ припинила польоти через конфлікт між власниками. Цього року три літаки перейшли у флот української авіакомпанії «Роза Вітрів», яку ЗМІ пов’язують з Ігорем Коломойським.

Коломойський більше не управляє 1+1 media

Олігарх, який є кінцевим бенефіціарним власником групи компаній 1+1 media, 23 жовтня вирішив передати свої корпоративні права в медіахолдингу на 5 років в управління трудовому колективу в особі чинного генерального директора компанії — Ярослава Пахольчука, йдеться у заяві компанії.

Ігор Коломойський передав свої корпоративні права в медіахолдингу 1+1 media в управління гендиректору Ярославу Пахольчуку. Пахольчук може ухвалювати від свого імені будь-які необхідні рішення, крім відчуження чи обтяження корпоративних прав, які належать Коломойському, та отримання дивідендів.

Зазначається, що передача корпоративних прав в управління не призведе до зміни кінцевого бенефіціарного власника медіахолдингу.

  • Українські правоохоронні органи запідозрили у шахрайстві та легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом. Згодом Коломойський отримав ще 2 підозри: про виведення з «ПриватБанку» 15 млрд грн. Йому загрожує до 12 років за ґратами.
  • Суд арештував Коломойського на 60 днів із можливістю внесення застави в розмірі майже 510 мільйонів гривень. Згодом розмір застави збільшили до 3,89 млрд грн. Водночас суд відмовився арештувати активи олігарха.



Теги: штраф
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все