Чорна смуга для Apple. Виробник iPhone витрачає мільярди після того, як ним зайнялися регулятори зі США та ЄС

  • 25 марта, 11:44
  • 3743
  • 0

Донедавна Apple була найдорожчою компанією у світі. Втім, тепер регулятори з обох боків Атлантики придивляються до дій виробника iPhone, і його акції стрімко дешевшають.

Apple неодноразово потрапляла у поле зору регуляторів. Компанію роками звинувачували у збагаченні шляхом придушення конкурентів. Однак на тлі того, що продукти Apple ставали все популярнішими, регулятори стали ще більш настороженими та агресивними у своїх діях.

У четвер, 21 березня, акції компанії впали на 4,1% - до 171,37 долара. Це знизило ринкову вартість компанії приблизно на 113 мільярдів доларів і повернуло збиток з початку року до показника 11%, пише Bloomberg.

Це сталося після того, як Міністерство юстиції США та 16 генеральних прокурорів подали до суду на виробника iPhone за порушення антимонопольного законодавства. Паралельно чиновники ЄС оголосили, що компанія стикається з розслідуванням через можливе недотримання нового Закону про цифрові ринки (DMA).

У липні минулого року Apple стала першою у світі публічною компанією, ринкова вартість якої перевищила 3 трильйони доларів. Наразі її капіталізацію оцінюють у 2,646 трильйона.

NV Техно писав, що напередодні в ЄС закінчили один із гучних процесів щодо Apple, пов'язаний зі скаргою Spotify. Компанія отримала рекордно великий штраф у 1,8 мільярда євро.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все