Alibaba запропонувала стартапам протестувати її ШІ - власний аналог ChatGPT

  • 8 апреля, 03:26
  • 3886
  • 0

Китайський техногігант Alibaba шукає стартапи, які готові зайнятися тестуванням розробленого компанією чат-бота Tongyi Qianwen. Як повідомляє Reuters, Alibaba прагне скористатися інтересом, що викликало появу ШІ-бота ChatGPT американської OpenAI.

Безкоштовний варіант ChatGPT на основі великої мовної моделі (LLM) компанія OpenAI представила у листопаді минулого року. Інструмент, здатний на запит і задані параметри складати зв'язкові тексти, незабаром завоював визнання мільйонів користувачів

У свою чергу, Alibaba не стала надавати доступ до робота всім бажаючим, а відкрила реєстрацію для корпоративних користувачів, які бажають ознайомитися з технологією. За даними одного з джерел Reuters, новий сервіс дійсно є LLM, орієнтованою на бізнес-користувачів.

У п'ятницю хмарний підрозділ Alibaba без зайвих маркетингових хитрощів опублікував у соціальних мережах повідомлення: «Привіт, мене звуть Tongyi Qianwen, це наша перша зустріч, я вітаю ваші відгуки». Повідомляється, що на сайті бота поки є лише форми для введення номера телефону та адреси електронної пошти для того, щоб залишити запит на реєстрацію облікового запису. Жодних подробиць не повідомляється, у самій Alibaba Cloud на запити журналістів також не відповідають. Офіційна прем'єра продукту очікується 11 квітня.

Прем'єри китайських чат-ботів набувають лавиноподібного характеру. Baidu та її партнери вже проводять випробування Ernie Bot. 8 квітня захід,

присвячений ШІ-моделі Pangu, що має намір провести Huawei, наступного тижня має пройти аналогічний захід компанії SenseTime, готової показати «передові досягнення у програмному забезпеченні, пов'язаному зі штучним інтелектом». Ймовірно, мова теж йтиме про новий робот.

Минулого тижня Alibaba повідомила про реструктуризацію компанії з її поділом на шість окремих підрозділів, кожен з яких матиме власну раду директорів та генерального директора.


Теги: alibaba ші chatgpt
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий