AMD придбала стартап Nod.ai, який спеціалізується на розробці програмного забезпечення для ШІ

  • 11 октября, 09:33
  • 3746
  • 0

AMD оголосила 10 жовтня 2023 року про свої наміри придбати Nod.ai, стартап, що спеціалізується на розробці штучного інтелекту. Це рішення призначене зміцнити програмні можливості компанії,  було повідомлено агентством Reuters.

Advanced Micro Devices (AMD), яка конкурує з Nvidia, планує вкласти суттєві інвестиції у розроблення ключового програмного забезпечення для передових мікросхем зі штучним інтелектом. Nvidia вже має значний вплив на ринку ШІ-чіпів завдяки своєму власному програмному забезпеченню та екосистемі розробників. AMD прагне створити єдину платформу програмного забезпечення для різних чіпів у своєму асортименті. Технологія, яку розробляє стартап Nod.ai, спростить процес розгортання ШІ моделей, призначених для використання на чипах від AMD. AMD не розголошує умови угоди, але за даними PitchBook, Nod.ai вдалося залучити приблизно $36,5 мільйонів.

Більше того, AMD заснувала групу із понад 1500 інженерів, яка спеціалізуватиметься на придбанні Nod.ai. Компанія також планує розширювати свій колектив, наймаючи 300 співробітників у 2023 році та ще більше у 2024 році.


Теги: акции ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий