Anthropic запустив покращену ШІ-модель Claude 3.5 Sonnet — що вона може

  • 23 июня, 14:00
  • 3732
  • 0

Американський стартап Anthropic запустив покращену ШІ-модель Claude 3.5 Sonnet. Вона розумніша та швидша за усі моделі компанії, йдеться в їхньому блозі.

Загалом Anthropic має три ШІ-моделі: найслабша та дешевша — Haiku, середній сегмент — це Sonnet, а найкраща — Opus (вона, до речі, у березні перемогла GPT-4 від OpenAI на Chatbot Arena). І хоча найпотужнішою має бути саме остання версія, оновлений Claude 3.5 Sonnet перевершив за показниками всі попередні.

Anthropic стверджує, що за деякими показниками їхня оновлена модель перевершує найкращі моделі GPT-4о, Gemini 1.5 Pro від Google та Llama-400b від Meta. Проте до таких тестів завжди треба ставитися зі скептицизмом.

Що може Claude 3.5 Sonnet

Пишуть, що оновлена модель від Anthropic може аналізувати фото, ілюстрації, діаграми, графіки та транскрибувати текст із неякісних зображень. Також кажуть, що вона краще сприймає гумор (але жарти генерує дивні).

Звісно ж, у релізі йшлося про написання коду. Стартап стверджує, що новий Sonnet може самостійно його писати, редагувати та виконувати, використовуючи складні міркування. Він справляється з перекладом коду, і пишуть, що це робить його «особливо ефективним для оновлення застарілих програм і міграції кодових баз».

З новинок — функція Artifacts. Це спеціальне вікно, де користувач може бачити, як ШІ генерує йому код, сайт, документ тощо. Користувачі можуть редагувати та розвивати цей згенерований контент у режимі реального часу. А потім вбудовувати у свої проєкти. Детальніше про те, як це працює, є на відео нижче.

Anthropic каже, що ця функція — еволюція Claude до середовища для спільної роботи. Далі вони хочуть розширити її до підтримки командної співпраці. 

Серед іншого

  1. Claude 3.5 Sonnet не навчається на даних користувачів без чіткої згоди на це, пишуть у компанії. Оновлена модель безплатно доступна також в Україні, затестити її можна за цим посиланням, попередньо зареєструвавшись. 
  2. Окрім Claude.ai, її також можна знайти в застосунку Claude для iOS. Передплатники планів Claude Pro і Team можуть отримати доступ до нього зі вищими лімітами. Вона також доступна через Anthropic API, Amazon Bedrock та Vertex AI в Google Cloud.

Anthropic анонсували, що пізніше цього року випустять Claude 3.5 Haiku та Claude 3.5 Opus.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий