Apple планує оснастити Apple Watch технологією Touch ID

  • 11 ноября, 12:15
  • 4631
  • 0

Про те, що Apple планує оснастити Apple Watch технологією Touch ID свідчить торішній патент компанії. Його було опубліковано цими дніми Управлінням з патентів та товарних знаків США. У заявці обговорюється технологія, що дозволяє вбудовувати антени в ремінець для годинника. Щоб підтримувати комфорт користувача, антена могла б гнутися та розтягуватися.

Антена в ремінці буде підключатися до корпусу годинника, і дисплей можна використовувати «як пристрій, чутливий до дотику, чутливий до температури, і/або датчика відбитків пальців». Патентна заявка показала, що Apple працює над технологією, яка використовувала б долоню користувача для перевірки його особистості, навіть на Apple Watch. Але додаток до патента згадує сканер відбитків пальців. Хоча така функція, безсумнівно, допоможе перевірити особу власника, пристрій вже працює з сервісом мобільних платежів Apple Pay. Замість використання біометричного сканера для перевірки транзакції Apple Pay користувачі годинників створюють чотиризначний код, який використовується для підтвердження особи.

Починаючи з 2017 року, Apple замінила Touch ID на Face ID для своїх смартфонів. І першим його отримав Apple iPhone X. Але в 2020 році все може бути інакше. Оскільки багато власників iPhone просять повернути Touch ID, Apple може піти їм на зустріч, але частково. Аналітик з Barclays стверджує, що моделі 2020 року матимуть акустичний сканер відбитків пальців. Це зовсім не означає, що Apple відмовляється від Face ID. Система розпізнавання облич, як і раніше, буде. Причина, з якої Apple прибрала Touch ID була в тому, щоб зменшити нижню рамку на iPhone. У наступному році очікується лише одна модель iPhone, яка матиме виключно Touch ID – це iPhone SE 2.

Схоже на те, що компанія розглядає все більше ідей, щоб зробити годинник зовсім окремим пристроєм. Цього року було виявлено патент на ремінець годинника з вбудованою камерою. Вона може бути налаштована таким чином, щоб робити фотографії і відео під різними кутами.


Теги: apple watch
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все