Apple жертвує функцією вимірювання кисню у нових Apple Watch на користь продажів у США

  • 18 января, 12:00
  • 3728
  • 0

Apple повідомила, що видалить функцію вимірювання кисню крові зі своїх нових моделей Apple Watch, щоб уникнути заборони на їх імпорт і продаж у США. Це тимчасове рішення ухвалили в розпал юридичної суперечки з компанією Masimo.

  1. Якщо користувач спробує запустити функцію вимірювання кисню, годинник видасть попередження та спрямує його на спеціальну сторінку пояснення на сайті Apple.
  2. У компанії додали, що функція залишається доступною для моделей, які продаються за межами США. Раніше придбані годинники також збережуть можливість перевіряти рівень кисню в крові.
  3. Акції Masimo підскочили на 2,1% до $122,57 після цього рішення, досягнувши найвищого рівня з серпня.
  4. Продаж розумних пристроїв (зокрема навушників) Apple оцінюється у $39,8 млрд за 2023 фінансовий рік.

Що цьому передувало?

Протягом останніх місяців Apple веде суперечку з медичною компанією Masimo щодо інтелектуальної власності. У жовтні Комісія з міжнародної торгівлі США (ITC) постановила, що останні моделі Apple Watch порушують патенти, пов’язані з вимірюванням рівня кисню в крові (пульсоксиметрія).

Це призвело до тимчасової зупинки продажів смартгодинників напередодні Різдва, хоча подальше рішення суду дозволило компанії повернути їх на ринок. Однак апеляційний суд США знову заборонив Apple продавати годинники з функцією вимірювання кисню в крові.

Видалення функцій із вже випущених продуктів для Apple є безпрецедентним кроком. Відсутність датчика кисню може зробити нові годинники менш привабливими для деяких покупців.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий