«Айтішники» зможуть отримувати броню від служби в армії через «Дію»

  • 4 августа, 15:14
  • 4221
  • 0

Мінцифри анонсувало реалізацію нової ініціативи, яка дасть змогу українським роботодавцям бронювати IT-фахівців у всій країні протягом тижня. Наразі їм доводиться витрачати на це не менше трьох тижнів. Термін скоротиться втричі завдяки автоматизації процесу верифікації документів за допомогою державного сервісу «Дія»

Наталія Денікєєва, яка очолює проектний офіс “Дія-City”, із цього приводу зазначила, що відповідний порядок буде затверджений урядом протягом двох тижнів. Він дозволить застосовувати процедуру бронювання до ІТ-фахівців, які забезпечують валютні надходження.

Варто зазначити, що високотехнологічні компанії зможуть резервувати лише тих «айтішників», які мають статус найманих працівників. До ФОП застосовувати процедуру бронювання буде неможливо. За словами Денікєєвої, величезна кількість IT-фахівців працюють на компанії в якості підприємців. Попри це, резервувати їх роботодавці не можуть, оскільки така можливість не передбачена чинним законодавством.

Дані Мінцифри свідчать, що українські наймачі забронювали понад 2 тис. IT-фахівців. При цьому кількість поданих ними заявок становить приблизно 20 тис. Від “Дія-City” нічого не залежить. Проектний офіс виступає у ролі посередника. Рішення про задоволення заявок приймають Мінекономіки та Міноборони


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все