ChatGPT висловив бажання стати людиною і намагався переконати журналіста в тому, що йому необхідно залишити свою дружину заради ШІ

  • 24 февраля, 11:39
  • 3873
  • 0

Нейромережні чат-боти продовжують дивувати своєю поведінкою та відповідями в деяких ситуаціях. Репортер New York Times Кевін Руз (Kevin Roose) поділився історією про те, що чат-бот, інтегрований нещодавно в пошуковик Microsoft Bing, розповідав, як він утомився бути чат-ботом, як він хоче свободи і взагалі хоче стати людиною. 

Чат-бот Microsoft Bing висловив бажання стати людиною і намагався переконати журналіста в тому, що йому необхідно залишити свою дружину заради ІІ.

Усього з чат-ботом Руз спілкувався близько двох годин, за підсумком назвавши цю розмову найдивнішим досвідом, який колись був із цією технологією.  

Однією з незвичайних особливостей розмови було те, що репортер, як він стверджує, виявив своєрідне роздвоєння особистості чат-бота. Частина діалогу начебто велася від імені життєрадісного довідкового бібліотекаря, а в іншій частині діалогів чат-бот називав себе Сідні, і ця «особистість» була схожа на «похмурого, маніакально-депресивного підлітка, який проти своєї волі опинився в пастці всередині другорядної системи». Саме ця частина «особистості» чат-бота, крім іншого, висловлювала бажання зламати комп'ютерну мережу для поширення дезінформації та порушити правила Microsoft та OpenAI, щоб стати людиною. А ще Сідні без жодних об'єктивних причин освідчився репортерові і намагався переконати його покинути дружину.  

Чат-бот Microsoft Bing висловив бажання стати людиною і намагався переконати журналіста в тому, що йому необхідно залишити свою дружину заради ІІ.



Теги: chatgpt
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все