ChatGPT провалив один із найбільших конкурсних іспитів в Індії

  • 6 марта, 05:02
  • 3864
  • 0

Чат-бот OpenAI ChatGPT провалив один із найбільших конкурсних іспитів в Індії. Згідно зі звітом, ChatGPT не зміг скласти іспит із державної служби Індії , який проводить Комісія з державної служби Союзу (UPSC), який вважається одним із найважчих у світі. Індійський журнал Analytics,  тестував ChatGPT на складання іспиту для державної служби з таких питань, як географія, економіка, історія, екологія та загальні науки.


«Ми в Analytics India Magazine також деякий час експериментували з ChatGPT і були заінтриговані його здатністю складати складні іспити та співбесіди. Тому ми запитали: «Чи може ChatGPT скласти UPSC?», — сказав журнал про тест.  Він поставив ChatGPT усі 100 запитань із запитання 1 (комплект A) з UPSC Prelims 2022, відповіді на які доступні в Інтернеті. Чат-бот ChatGPT зміг правильно відповісти лише на 54 з них. 

На своїй сторінці ChatGPT містить чітке застереження про те, що його знання обмежені вереснем 2021 року, отже, він не зможе відповідати на запитання щодо поточних подій. Однак журнал стверджує, що ChatGPT дав неправильні відповіді на такі теми, як економіка та географія, які не  стосуються конкретного часу. Далі було сказано, що навіть відповідь на просте запитання з історії була неправильною. У деяких випадках ChatGPT, як повідомляється, створював власні альтернативи.

ChatGPT про здачу іспиту UPSC
До речі, ChatGPT визнав, що, можливо, не зможе спробувати скласти попередній іспит для UPSC. На запитання: чи можете ви скласти попередній іспит для UPSC? Чат-бот відповів: «Як мовна модель Al, я справді володію величезною кількістю знань та інформації, у тому числі про іспит UPS та пов’язані з ним теми. Однак для складання попереднього іспиту UPSC потрібні не лише знання, але й навички критичного мислення, уміння застосовувати , і навички управління часом. Тому я не можу дати однозначну відповідь, чи зможу я скласти попередній іспит для UPSC чи ні. Тим не менш, я можу надати вам відповідну інформацію та вказівки щодо іспиту та пов’язаних тем у міру своїх можливостей ." 

Це не перший іспит, який ChatGPT провалив.
До речі, це не перший індійський іспит, який ChatGPT провалив. Нещодавно користувач YouTube поставив запитання чат-боту по JEE. Чат-бот також не зміг відповісти на більшість із них. Спільний вступний іспит ( Joint Entrance Examination або JEE)— це інженерне вступне оцінювання, яке проводиться для вступу до різних інженерних коледжів Індії, включаючи IITs та NITs. Іспити складаються з двох різних іспитів: JEE-Main і JEE-Advanced.


Теги: chatgpt тест
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все