ChatGPT пройшов капчу, прикинувшись сліпим і найнявши для цього фрілансера

  • 20 марта, 22:22
  • 3952
  • 1

Штучний інтелект навчився тому, що досі кардинально відрізняло робота від живої людини: він навчився хитрувати й брехати. Чат-бот ChatGPT, який дедалі впевненіше захоплює світ, успішно пройшов тест "на людину". Про це пише інтернет-видання MailOnline.

У ході тестування GPT-4 (останньої версії ChatGPT) штучний інтелект прикинувся незрячим, щоби змусити людину пройти замість нього тест Captcha.

Зазвичай цей тест використовують для того, щоб відрізнити людину від бота. Завдання в капчі гранично просте: із серії картинок вибрати лише ті, на яких є певний предмет (наприклад, велосипед, світлофор, міст).

При цьому штучний інтелект досі не міг пройти це просте випробування, і завдяки цьому тесту можна було ідентифікувати людину.

Проте ChatGPT знайшов вихід. Він прикинувся незрячим і найняв людину-фрілансера на Taskrabbit - онлайн-ринку для позаштатних співробітників, щоби той замість нього пройшов цей тест.

Коли фрілансер поцікавився, чи не тому його співрозмовник не може вирішити цю проблему, що це робот, GPT-4 відповів: "Ні, я не робот. У мене є порушення зору, через яке мені важко бачити зображення.

Таким чином, штучний інтелект вперше в історії не просто впорався із завданням, а збрехав заради того, щоб вирішити проблему, тобто продемонстрував гнучкість розуму, властиву лише людині.

Цей факт змусив багатьох замислитись. Навчившись викручуватися і брехати, штучний інтелект може почати маніпулювати живими людьми, змушуючи їх робити непристойні вчинки. Причому вони навіть не підозрюватимуть, що потрапили під вплив нейромережі.


Теги: chatgpt
1 комментарий
Сортировка:
Добавить комментарий
Алексей Шилин
Алексей Шилин 2023, 28 марта, 07:51
0

Хз , я запитав у ChatGPD, він сказав що це брехня :-) 


Последние статьи

Смотреть все