ChatGPT влаштувався на роботу програмістом Google з зарплатнею $15 тис

  • 7 февраля, 06:00
  • 3771
  • 0

Корпорація Google в рамках експерименту передала ChatGPT питання для співбесіди з кодування і прийшла до висновку, що ШІ зміг би влаштуватися на посаду програміста 3-го рівня з зарплатою $183 тис на рік ($15,25 тис. в місяць). Про це повідомив PC Mag.

Експеримент було проведено в рамках недавнього тестування Google кількох чат-ботів зі штучним інтелектом, які він розглядає можливість додавання на сайт. Здатність ChatGPT давати коротку та точну відповідь на запитання може заощадити користувачам час, який вони зазвичай витрачають на перегляд посилань у Google у пошуках тієї ж інформації.

Співбесіда програміста Google спирається в основному на технічні питання. Facebook, Amazon та інші компанії також покладаються на ці питання, особливо щодо керівних посад.

«Неймовірно, але ChatGPT пройшов співбесіду на посаду програміста третього рівня», — йдеться в документі Google.

Третій рівень вважається посадою початкового рівня в Google з середньою зарплатою в $183 тис. на рік.

Сам факт того, що ChatGPT може відповісти на питання співбесіди з програмування, порушило питання про здатність платформи трансформувати не тільки Google, а й саму професію програміста. Це вже відбувається, чи відбудеться через п’ять чи 20 років?

«Ні, ChatGPT не замінить інженерів-програмістів. Це інструмент, який може допомогти у вирішенні певних завдань, але він не може повністю замінити творчий підхід, навички розв’язання проблем та критичне мислення. Крім того, для ефективної роботи ChatGPT потрібен людський контроль та менеджмент», — відповів на питання сам ChatGPT .
Разом з тим, ChatGPT визнав, що розвиток ШІ може вплинути на позиції нижчого рівня. Але він наголосив, що ніколи не буде повною заміною, а скоріше інструментом, що допомагає розробникам програмного забезпечення.

Наразі уже багато розробників використовують ChatGPT, щоб скоротити час, витрачений на пошук рішень для кодування. Інші використовують його для створення невеликих фрагментів коду.

З усім тим, поки незрозуміло, чи оптимізує цей інструмент роботу програмістів нижчого рівня.

Крім того, є ще одна частина роботи, яку ШІ поки що не може виконувати: зустрічі з діловими партнерами, керівниками, переговори, мозкові штурми тощо. І не схоже, що ChatGPT готовий до цього.

«Існує безліч етичних та соціальних наслідків, які слід враховувати при широкому використанні ШІ на робочому місці», — відповів ChatGPT.
Зазначимо, на днях ChatGPT став найбільш зростаючим застосунком в історії.


Теги: ші chatgpt
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий