ChatGPT встановив наявність рідкісного захворювання, яке не могли діагностувати 17 лікарів

  • 17 сентября, 13:57
  • 3832
  • 0

Чотирирічний Алекс страждав від невідомого медичного стану, який викликав хронічний біль, проблеми з рухом та нестабільний емоційний стан. Протягом трьох років він звертався до 17 медичних фахівців, включаючи педіатрів та стоматологів, але жоден з них не міг встановити правильний діагноз.

Повідомлення про це опубліковано в Daily Mail. Мати хлопчика звернулася до штучного інтелекту ChatGPT. Під час очікування в кабінеті лікаря Кортні переглядала симптоми Алекса в Інтернеті. Вона вирішила перевірити результати тестів хлопчика за допомогою штучного інтелекту. Чат-бот зробив діагноз рідкісного захворювання, а саме розщеплення спини та ваду розвитку спинного мозку.

Це захворювання характеризується неправильним закріпленням спинного мозку до хребетного каналу, що може обмежити кровопостачання.Ця патологія може призводити до оніміння, болю, м'язової слабкості та проблем з контролем рухів. На щастя, у Алекса була легка форма захворювання, а саме прихована ущільнена спина, яка викликає невеликий розрив у хребті, не пошкоджуючи нерви. Цю форму важче визначити, але її можна вилікувати за допомогою хірургічного втручання.

Після того, як лікарі підтвердили діагноз, зроблений ChatGPT, Алекс пройшов операцію, яка сприяла його одужанню.

Цей випадок ще раз підкреслює великий потенціал штучного інтелекту в медицині і важливість поєднаного підходу до діагностики складних медичних станів.

Раніше було повідомлено, що Google Meet представив інструмент штучного інтелекту Duet, який може замінити користувача на відеоконференціях. Головна мета цього інструменту - надавати користувачу інформацію про обговорення під час відеодзвінків, якщо він запізнюється або не бере участь у зустрічі.


Теги: gpt-4
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи