OpenAI готує покращення свого чат-бота ChatGPT — чого очікувати

  • 14 мая, 09:00
  • 3805
  • 0

OpenAI, розробник чат-бота ChatGPT, планує оновлення свого флагманського продукту та найпотужнішої моделі штучного інтелекту GPT-4. Компанія проведе 13 травня о 10:00 ранку за тихоокеанським часом (21:00 за Києвом) пряму трансляцію конференції, щоб продемонструвати деякі оновлення ChatGPT і GPT-4.

Раніше ходили чутки, що OpenAI планувала представити запуск пошукової системи на базі штучного інтелекту якраз напередодні щорічної конференції Google для розробників I/O. Однак, за словами джерела, знайомого з цим питанням, компанія вирішила відкласти анонс.

Три дні тому генеральний директор OpenAI Сем Альтман натякнув у своєму дописі в X, що компанія працює над деякими новими речами, які, на його думку, «схожі на магію» та мають сподобатися користувачам. Він запевнив, що оновлення не стосуватиметься GPT-5 чи пошукової системи.

Чому ШІ-пошук такий важливий

ChatGPT набув величезної популярності завдяки своїй здатності генерувати тексти та навіть програмний код. Після запуску в кінці 2022 року ChatGPT став застосунком, що стрімко зростає, досягнувши позначки в 100 млн активних користувачів на місяць. Проте, згідно з аналітичною фірмою Similarweb, трафік користувачів на сайт ChatGPT протягом останнього року був нестабільним і лише зараз повертається до свого піку травня 2023 року.

Експерти галузі вважають, що надання ChatGPT можливості здійснювати пошук у режимі реального часу з доступом до правдивої інформації є логічним наступним кроком для розвитку продукту. Наразі саме з цим має проблеми поточна версія чат-бота.

Додавання функцій пошукової системи також поставить OpenAI в пряму конкуренцію з Google, яка вже оголосила про інтеграцію подібних функцій штучного інтелекту у свою пошукову систему, а також зі стартапом Perplexity, який набирає популярності завдяки своєму пошуковому інтерфейсу на базі ШІ, що надає посилання на джерела, зображення та текстові відповіді.

Інтеграція пошуку інформації в режимі реального часу виявилася непростим завданням. Згідно з повідомленням у довідковому центрі на сайті OpenAI, попередня спроба додати до ChatGPT оновлену та актуальну інформацію з реального світу за допомогою плагінів була згорнута у квітні.

Раніше OpenAI спростив доступу до своєї моделі штучного інтелекту ChatGPT. Користувачам більше не потрібна реєстрація, щоб спробувати можливості чат-бота.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все