Набагато сильніший позов». Ілон Маск знову судитиметься з OpenAI і Семом Альтманом

  • 22 августа, 12:41
  • 3476
  • 0

Ілон Маск відновив свій судовий позов проти OpenAI та її засновників Сема Альтмана та Грега Брокмана через нібито відхід від початкової місії компанії з розробки штучного інтелекту.

У новому позові, поданому до федерального суду Північної Каліфорнії, говориться, що Альтман і Брокман «старанно маніпулювали Маском, щоб стати співзасновниками фальшивого некомерційного підприємства». Крім цього, Маск заявляє у позові, що Альтман і Брокман брехали, обіцяючи створити безпечну та прозору компанію у сфері штучного інтелекту, і ці обіцянки були «гачком для тривалої афери Альтмана».

До того ж тепер Маск стверджує, що OpenAI порушила федеральні закони про рекет у змові з метою шахрайства щодо Маска, і що її контракт з Microsoft анулює права технічного гіганта на технології, як тільки буде досягнутий сильний штучний інтелект (AGI), можливості якого можна порівняти із можливостями людини.

"Це набагато сильніший позов", - сказав адвокат Маска Марк Тоберофф у коментарі The New York Times.

Нагадаємо, Маск, який був одним із засновників OpenAI і залишив компанію у 2018 році, висунув подібні звинувачення у попередньому позові, який був відкликаний у червні без пояснення причин. Тоді позов зосереджувався на твердженнях про те, що OpenAI порушила установчу угоду між Маском та іншими співзасновниками щодо збереження технології компанії з відкритим кодом.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий