Cпівробітники Samsung тричі злили ChatGPT конфіденційні корпоративні дані

  • 7 апреля, 06:34
  • 3828
  • 0

Можливості використання систем генеративного штучного інтелекту для оптимізації програмного забезпечення зіграли з низкою співробітників Samsung Electronics поганий жарт, як зазначає Economist.

За останні двадцять днів компанія виявила три випадки передачі у ChatGPT службової інформації фахівцями Samsung, хоча вона призначалася лише для службового користування.

За даними джерела, в одному з випадків розробник програми для внутрішнього використання передав у ChatGPT фрагмент її вихідного коду з метою оптимізації. Фактично секретна розробка Samsung була передана на сервери американської компанії, і для корейського гіганта такий прецедент є небажаним.

У другому випадку співробітник Samsung передав у ChatGPT алгоритм виявлення дефектів на чіпах для пошуку помилок та оптимізації. З одного боку, від оптимізації могли би виграти відповідні виробничі процеси. З іншого боку, службова інформація була передана третій стороні без відповідних санкцій.

Зрештою, у третьому випадку співробітник Samsung використав стенограму виробничої наради для створення на її основі презентації силами ChatGPT. Компанія Samsung в ході службового розслідування була обурена практикою таких «потенційних витоків», що частішала, і спочатку вирішила заборонити звернення співробітників до ресурсів ChatGPT з робочих місць, надалі розраховує створити власну систему генеративного штучного інтелекту для внутрішнього використання. З персоналом проведено відповідну роз'яснювальну роботу.


Теги: samsung chatgpt
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все