Dolby розробила технологію, яка дозволяє телевізорам автоматично адаптувати звук відповідно до акустичних умов кімнати

  • 7 сентября, 15:16
  • 3735
  • 0

Dolby Laboratories, американська компанія з аудіотехнологій, оголосила про новий розроблений продукт у галузі аудіотехніки, який називається Dolby Atmos FlexConnect. Ця технологія дозволяє телевізійним динамікам бездротово співпрацювати з колонками та покращувати якість звуку

Ця функція досягається завдяки розумній оптимізації акустики, яка адаптується до конкретного планування і розташування колонок у приміщенні. Важливо підкреслити, що це не просто підсилення загального звукового виводу через використання додаткових пристроїв, а скоріше процес калібрування звуку. Компанія стверджує, що цей процес калібрування виконується швидко і просто завдяки використанню мікрофонів, які вбудовані в сам телевізор. Технологія автоматично визначає розташування кожного динаміка і відповідно до цього налаштовує звук. Залежно від наявного обладнання також змінюється робота мікрофонів усередині телевізора.

Наприклад, якщо ви розмістили колонки спереду в кімнаті, телевізор може відтворювати діалоги, тоді як інші аудіо джерела будуть відтворюватися з іншим обсягом звуку. Очікується, що технологія FlexConnect з'явиться у телевізорах компанії TCL у 2024 році, а пізніше буде доступна і в колонках.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий