Джефф Безос продав акції Amazon на суму понад $4 млрд

  • 14 февраля, 12:22
  • 3795
  • 0

Мультимільярдер Джефф Безос продав ще частину своїх акцій компанії Amazon, у результаті чого загальна вартість продажів за останні дні перевищила $4 млрд, пише BBC.

  1. Після того, як минулого року Безос переїхав із Сіетла, штат Вашингтон, до Маямі, штат Флорида, він заощадить близько $280 млн на акціях, які він продав.
  2. Прибутки з продажу акцій або інших довгострокових інвестицій, що перевищують $250 000, обкладаються податком 7% у штаті Вашингтон. Проте у Флориді немає податків на доходи чи приріст капіталу.
  3. Але він все одно буде зобов’язаний сплачувати федеральні податки від продажу акцій.
  4. Переїзд Безоса викликав припущення щодо того, чи не було це пов’язано з потенційним податковим рахунком, з яким йому довелося б зіткнутися у Вашингтоні.
  5. Сам він пояснив це тим, що його батьки нещодавно повернулися до Маямі, де він провів частину свого дитинства, і що він хоче бути ближче до них і до свого космічного проєкту Blue Origin.
  6. Продаж акцій Amazon відбувається після того, як їхня вартість зросла майже на 70% за останній рік.

Безос, який є виконавчим головою компанії, востаннє продавав акції Amazon у 2021 році. Також він роздав акції компанії у межах благодійності, востаннє – 2022 році.

Підприємець до 31 січня 2025 року має намір продати 50 млн акцій компанії з метою реалізації інших проєктів. Загальна вартість цих акцій становитиме близько $8,6 млрд.

Безос залишив посаду голови Amazon два роки тому, він все ще залишається у раді директорів і є найбільшим акціонером компанії, володіючи 9,4% акцій. Його статки оцінюються, зданими Forbes, у $114 млрд, що робить його третім у списку мільярдерів, після Ілона Маска та Бернара Арно.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий