Firefox тепер показує, які дані збирає Mozilla

  • 3 февраля, 08:21
  • 3805
  • 0

Тепер в браузері Firefox є спеціальна сторінка, де користувачі можуть бачити, які дані збирає зі свого браузера Mozilla. Цей новий розділ є нещодавнім доповненням і побачити його можна написавши в адресному рядку. На сторінці наведена докладна технічна інформація про налаштування браузера, встановлені розширення, операційну систему, сеанси браузера, запущені процеси тощо.

За словами інженера Firefox, сторінка, в першу чергу, створювалася для того, щоб допомогти інженерам налагоджувати тестові налаштування браузера. Потім було вирішено додати її у стабільну версію, щоб користувачі могли знати, які типи даних збирає браузер. За останні два роки, Mozilla робить великий акцент на посиленні контролю конфіденційності у своєму браузері і розкриває свої методи. Що різко контрастує з діяльністю інших виробників браузерів.

Але крім налагодження та організації розгортання нових версій, ці дані також служать основою для публічного звіту, який показує щотижня оновлювану статистику використання Firefox. Проте, якщо користувачі не бажають надавати Mozilla навіть основні відомості, вони можуть відключити функцію в налаштуваннях браузера. Для цього треба наббрати в адресному рядку, і відключити її в розділі «Збір та використання даних Firefox» (Firefox Data Collection and Use).


Теги: firefox
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все